0

Trimming av b19 motor

spurt 2020-02-05 16:38:02 +0100

anonym bruker

Anonym

hei! har en volvo 244DL med en b19 motor på hele 97hk , synest det blir litt i slappeste laget, har du noe tips for å trimme en slik motor ? gjerne ikke av det dyreste sorten :) helsing per

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-06 13:12:50 +0100

Du skriver ikke noe om hvor langt motoren er kjørt, ei heller om hvilken tilstand den er i. Generelt er det dårlig karma å "trimme" en motor som er kjørt langt....spesielt om du er opptatt av at ting ikke skal være av den dyreste sorten. I ditt sted ville jeg heller anbefale å vedlikeholde det oppsettet du har på en god måte, sånn at bilen lever lenge i landet...det er jo en fjong bil som er vel verdt å ta vare på! Om du likevel bare "må ha" mer krefter....det er ingen snarveier her. Du kan rett nok skremme ut noen ponnier ekstra ved å bytte forgasser, luftfilter, eksosanlegg, det vil ikke medføre dramatisk økning av kreftene, og heller ikke dramatiske økninger av belastningen på motor og drivverk. Slike deler får du lettest og billigst i Sverige....Harrytur neste! Å skifte dette er ingen stor heksekunst, men det krever at du er en over gjennomsnittet entusiastisk hobbymekaniker, med et miniimum av verktøy.

Skal du begynne å bytte kamaksel, stempler, modifiseres veiva....vel...da er det egentlig verdt å tenke på om du ikke like godt burde gå på jakt etter en ferdig, proffesjonellt trimma motor. Det er for alle praktiske hensyn et billigere alternativ som vil gi deg en langt påliteligere løsning, og ikke minst: kjøper du av et anerkjent firma, får du normalt sett også råd om hvordan du skal gå frem for å få godkjent moroa. Det kan eksempelvis være påkrevet med mer bremser...det er slutt på den tia der man kunne en 160 hk competionmotor i en Duett og slippe ustraffa fra det!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar