0

Kald dieselmotor som trekker hakkete

spurt 2020-02-05 11:04:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har en golf 2.0l TDI 4motion 2010-modell (kjørt ca 130 000km). Når jeg starter med kald bil i kulda (minusgrader) virker det som at motoren sliter litt og turtallet går litt opp og ned på tomgang. Når jeg begynner å kjøre, på relativt lavt turtall, fortsetter motoren og "hakke" litt og det kjennes ut som motoren rister litt ekstra. Hakkingen, evt turtallsforskjellen, som oppstår selv om man har jevnt gasspådrag kan også kjennes litt via gasspedalen og det føles som at den ikke trekker jevnt. Det løses ofte ved at jeg girer ned, og kjører på et turtall som er høyere enn hva jeg vanligvis gjør og bilen mener også at jeg bør gire opp igjen. Dette gjelder som oftest de første 5 minuttene av kjøreturen der fartsgrensen er 50. Når motoren er varm kjenner man ikke til noe risting/hakking eller ujevnt drag, selv på lavere turtall. Er dette slik en eldre dieselmotor er når den er kald, eller er det noe jeg burde ha sjekket ut?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-05 11:24:22 +0200

Heisann - dette skal nok ikke være slik og det er noe du bør få sjekket ut for sikkerhets skyld. Det kan skyldes noe så enkelt som en glødeplugg el. lign.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar