0

Problemer med golf 1.6 bluemotion 2011?

spurt 2020-02-04 12:05:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Golf 1.6TDI 105HK BLUEMOTION Hva er kjente problemer med denne bioen og hva bør man sjekke?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-04 16:19:18 +0200

1.6 TDI er en motor som passer best med automatgir....sammenlignet med 2.0 TDI føles det som å kjøre med strikkmotor. Når det er sagt, det er en ekstremt økonomisk motor, med mer enn nok ytelse til å henge med i trafikken med norske fartsgrenser. Ellers var det dette med euro5 vs miljøfantastene i USA og denne påståtte "skandalen"....noen hevder at "oppgraderingen" som løste det påståtte "jukset" egentlig var en "nedgradering" der man endte opp med redusert ytelse og økt forbruk. Om dette er riktig, eller bare surmuling fordi mange nok så for seg erstatning i form av blanke kroner, kan man bare spekulere i....jeg tenker jo at det ikke er spesielt problematisk å tilbakeføre programvaren til original om så skulle være tilfelle. Den fysiske delen av oppgaderingen har derimot ingen betydning, det dreier seg bare om en enkel endring som bedrer strømningsforholdene i luftinntaket til motoren. Jeg mener 1.6 TDI var blant de bilene som ble berørt, uten at jeg i farta har oversikt over hvilke årsmodeller som faktisk ble innkalt for "oppgradering".

Forøvrig skal det tilføyes at 1.6 TDI tross alt er hakket bedre å kjøre med på norske veier enn de små benzinerne....det skal den ha! Som alle andre TDI skal du også påse at olje/filter er skiftet ved fornuftige intervaller. Dette longlife-greiene er noe stort tull, skal motoren leve lenge i landet er 15-20.000 km passende intervall. Om du ser på en sprengskisse av motoren skjønner du hvorfor. Men om du kjøper en bruktbil med si 50-100.000 kjørte km betyr det ikke noe fra eller til: er olja byttet si hver ca 30.000 eventuelt 1 gang pr år, jolly fine....da gjør du det bedre når du overtar bilen. Olja i DSG-kassa skal forøvrig skiftes hver 60.000, det er knalldyr olje....så pass på at dette er gjort om du kjøper en bil som er kjørt rundt de 60! Ellers mener jeg å vite at 1.6 TDI har registerreim og ikke kjede....det skal som kjent skiftes ved 90 til 120.000 km....du må sjekke med forhandler eller autorisert verksted for å finne ut hva som gjelder for din bil. Dette koster litt penger...og bør være utført FØR du overtar bilen om kjørelengden ligger nær eller over sliftiintervall.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar