0

Nærlyset på Subaru Outback 2013

spurt 2020-02-04 07:43:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi har en 2013 Subaru Outback 2.5i, og har vært godt fornøyd med den. Men nærlyset har over tid blitt svakere og svakere, og nå er det nesten så den er uforsvarlig å kjøre med i mørket. Ved henvendelse til Subaruverksted får jeg opplyst at det er en kjent svakhet ved vår modell at reflektoren, eller linsa til nærlyset blir dårlig over tid. Begge frontlysene må derfor skiftes, og det kommer på over 25000. Bilen har vært til regelmessige servicer på autorisert Subaruverksted hver 15000 km, hvor den også har vært EU godkjent hver gang. Bilen er jo nå 7 år gammel med 160000 km, så garantien er selvfølgelig utløpt, men er ikke dette en sak Subaru burde ha tatt tak i for lenge siden når de har vært klar over at lampene har veldig begrenset levetid? Er frontlys egentlig en slitedel?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-04 16:38:09 +0200

Når bilen er såvidt gammel, er det ikke unaturlig at reflektorer som er dårlige i utgangspunktet må skiftes. Prisen fremstår for meg likevel som helt horribel, til sammenligning koster komplette lyktesatser med bi-xenon og adaptive lys til et kjent og kjært tysk merke rundt 16.000 for begge. Det er et åpent spørsmål om hvorvidt verkstedet burde set dette tidligere og byttet reflektorene, men som det dessverre har vist seg opp gjennom årene: Subaru Norge er ikke blant de importørene som tar tak i kjente feil....man ser ofte en annen vei og håper delene holder til garantitiden er ute.

Se senest TV2 hjelper deg for ikke veldig lenge siden....det måtte bli en TV-sak før man tok ansvar for en feil med en automatkasse. Om det kan være noen trøst: en automatkasse koster mer enn et par lykteinnsatser. I deres sted ville jeg definitivt tatt en telefon til Sverige og sjekket prisen for lykteinnsatser der, gjerne også Tyskland. Ikke umulig at det kan finnes tredjepartsdeler også, still spørsmålet i et nettforum for Subaru.....det er tross alt en populær bil i mange markeder.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-02-04 20:55:13 +0200

Takk for tipset Norulf. I Sverige koster lampene nesten nøyaktig halvparten av hva de koster i Norge. Og det er også orginale Subarulamper. Så da blir det nok en harrytur ja!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar