0

Hva skal jeg velge nå?

spurt 2020-02-02 09:55:09 +0100

anonym bruker

Anonym

Har en volvo v60 t5 i dag,2017 mod. Er 69 år Tenkt å få meg en ny bil. Kjører ca 22000 km i året, mest av det på sommeren, blir en del langturer fra 20 - 50 mil. Har dårlig magefølelse for ladning, grunnet kø på stasjonene, samtidig stor oppgang i dieselpris og bensin utover årene. Regner med du har noen tips om hva jeg bør satse pengene på? Hilsen Knut

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-02-02 17:42:26 +0100

Med ditt kjøremønster vil en elbil med dagens rekkevidde gi en ikke ubetydelig utfordring med logistikk og lading. Du finner flere gode artikler her på Broom om emnet, summa summarum er lading langs veien dyrt, du risikerer ladekø, og det eneste du kan være helt sikker på, er at det ikke nødvendigvis er ladestasjon der du trenger det. Jeg tenker jo her at sommerturene dine i stor grad består av lengre turer, med dagsetapper på 20-50 mil...og ikke dagsturer med 20-50 mil tur/retur. Uavhengig av dette: skal du skaffe deg elbil, er mulighet for å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader et må-ha!

Utvalget av elbiler pr i dag er heller ikke spesielt imponerende. For deg som er vant til en kvalitetsbil fra Volvo, vil Tesla være totalt mislykket. Snart kommer feiende flotte elbiler fra Volvo.....i din alder og etter formodentlig mange år med Volvo, ville jeg aldri tenkt tanken på noe annet enn Volvo. Om du venter si et år, vil du sannsynligvis kunne kjøpe en Volvo med en større batteripakke, nok også en bil som størrelsesmessig ligger nærmere den du har i dag. Polestar er jo også et alternativ....sden du har en nesten-ny og feiende flott Volvo, har du uansett ikke noe hastverk....følg med Volvo et års tid, og kjøp når tiden er moden.

Ellers vil det være en grense for hvor mye "miljøavgifter" politikerne kan legge på bensin og diesel. Med såvidt årlig kjørelengde som 22.000 kilometer er ikke drivstoffkostnaden et problem. Om du føler at du må bytte ut den gode bilen du har, kan det være like riktig for deg med en diiesel eller bensin hybrid, som en ren elbil. Ja, bor du på landet, kan sogar diesel være det rette for deg i mange år fremover. Det blir litt smaken og baken: også jeg er pensjonist, jeg bor på landet og reosnnerer som så at jeg like gjerne kan kjøre min nesten-nye dieselbil frem til jeg blir såpass gammel at jeg parkerer bilen for godt og går over til tog. Ren diesel passer rett og slett best til min kjørestil og kjøremønster: når jeg kjører "langtur" går det lett 1000 km på en dag.

Der er jo ikke du, men konklusjonen er at du uansett bør gjøre deg opp en mening: trenger du egentlig å bytte bil? Dernest....om du bytter bil....bør du tenke nøye gjennom om du kan leve med utfordringene som følger med lading og rekkevidde. Er svaret "tja", velg en hybrid, gjerne ladbar, da får du ja takk, begge deler! Prøvekjør gjerne flere forskjellige drivlinjer, kjøp det du føler passer best for din kjørestil og ditt kjøremønster! I og med at du har passert middagshøyden, skal du heller ikke se bort fra at du kommer til å kjøre mindre i årene fremover. Ta dette med i betraktningen, og gjør et valg du kan leve med i årene fremover. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-02-02 09:55:09 +0100

Sett: 100 ganger

Sist oppdatert: Feb 02 '20

Antall visninger