0

Høyeste prioritet - årsmodell eller km-stand

spurt 2020-01-30 23:00:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Vil kjøpe meg en brukt BMV 1, Audi A1 eller Mercedes A-klasse. Har max 150.000,- som gir litt å velge mellom.

Jeg kjøper ingen bil som ikke har komplett servicehefte, men er usikker på hvordan jeg skal vurdere pris mot km-stand og årsmodell.

Feks: 2014-modell, 57000 km til 149.000,- mot 2007-modell, 96000 km til 80.000,- Tenker at en 7 år nyere bil, kanskje er verdt 70.000,-?

Jeg velger stort sett bil med øyet - siden jeg ikke kan noe om bil - som setter BMV 1-serien på toppen av listen. Men har også lest deres test av Audi A1. Hvis du skulle anbefalt et av bilmerkene BMV 1-serie, Audi A1 eller Mercedes A-klasse, hvilken ville det bli?

Vennlig hilsen Brigitte Skadberg

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-31 18:43:34 +0100

Gitt begrenset kunnskap vil jeg anbefale at du kjøper bil hos en anerkjent forhandler med tilstandrapport, alternativt får med deg en bilkyndig venn når du ser etter aktuelle biler. Med en investering på 100.000 eller mer, vil jeg jo si at en tilstandsrapport fra en objektiv tredjepart, eksempelvis NAF, kan være en svært fornuftig investering før kjøp. Når det er sagt, det avgjørende er bilens faktiske stand der og da, ikke hvor mange kilometer den er kjørt. Fordelen med en bil som er kjørt "langt", er at prisen du betaler normalt sett skal være lavere. Da får du nyere bil for samme budsjett. Nyere bil betyr ofte sikrere bil, og ikke minst: mindre risiko for rustdannelse. Ja, rust er et problem du skal være på vakt mot, også for relativt nye biler!

Å kjøpe bil med "øyet" er forsåvidt greit om du er kritisk til hva du ser. Men ikke la deg styre av følelser, det er farlig lett å "sminke" en dårlig bil.....derfor....bilkyndig venn....tilstandsrapport!!!!

Mhp BMW / Audi er det en smakssak. Oppsøk gjerne forhandlere og ta en grundig prøvekjøring av aktuelle biler før du bestemmer deg. Jeg ville jo sagt at A3 nok ligger nærmere BMW 1-serie, men ellers er både A1, A3 og 1-serie små forhjulstrekkere med hver sine særpreg. Audi er en mer anonym bil, på godt og vondt. Ellers trekker BMW et noe lenger strå enn Audi om du ønsker deg automatkasse. Tenk også tanken på at VW Golf kan være et alternativ. Golf 7 kom i 2012, 3-dørs versjonene ligger ofte lavere i pris. ris, med Golf 7 kom også bedre lydisolasjon og et kraftig oppgradert interiør. Mange motoralternativer, vær ops på at 1.4 TSI er best ETTER 2014. Rett nok ikke så sterkt sportslig image som BMW / Audi, men en helt damebil. Du nevner også Mercedes A-klasse: dette er et mer konservativt alternativ, med et markant annerledes design vs de to andre du nevner. Ikke riktlig like mange å velger i markedet, min subjektive oppfatning er at blant de jeg nevner over, vil du nok oppleve mest glede og minst problemer med en BMW 1-serie, alternativt en Golf....med sistnevnte kan du fort vekk få mer bil for pengene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger