0

XC 70 eller v90 CC

spurt 2020-01-26 14:07:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Eg har alltid kjørt Volvo, og for tida er det XC 70 bensin 2005 mod / 131 000 km er står i garasjen.Oppfatter at xc 70 er sikker og solid, men har begynt så smått å tenke på V90 cc. Det eg lurer på er om xc 70 fortsatt er på eit ok nivå sikkerhetsmesig, eller om ein ved kjøp av V90 CC vil gå eit stort skritt fram mht sikkerhet. Eg skjønar at det naturligvis er ein stor forskjell på desse bilane, men treng innspel på om xc 70 fortsatt kan ivareta sikkerhet på ein forventa måte.

V 90 cc er som kjent ein heilt ny bil, kva med barnesjukdomar for denne, er det grunn til å vera på vakt for dette i dette tilfellet, eller er sannsynligheten stor for at Volvo har gjort ein så pass grundig jobb i utgangspunktet at sjansen er liten? ( Hadde ein gong ein 98 mod V70 XC - det vart jenvleg ( bokstavlig talt ) verkstadbesøk for denne bilen, skikkelig mandagsbil )

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-26 16:51:55 +0200

Ja, det er forskell på sikkerheten i en eldre bil vs en feiende flott ny bil, også når det gjelder Volvo. Når det er sagt, det er ingen tvil om at XC70 var blant de aller beste i sin tid, og nok fortsatt er fullt på høyde med eller bedre enn mange andre biler i markedet. Da tenker jeg på generelt sikkerhetsnivå, en 2005-modell har eksemplvis ikke de siste "nyvinningene" som tretthetsvarsling og så videre. Du har også en bil med svært gjennomtrenkt passiv sikkerhet, men du har f.ex ikke den mekanismen for å avlede kraft ved en sidekollisjon som V40 og senere modeller fikk. Hvorvidt du noensinne får behov for et høyere sikkerhetsnivå enn du har i din nåværende bil er ikke godt å si, mekanisk sett holder bilen din mål i flere tiår ennå om du tar like godt vare på den videre.

Men dersom det er viktig for deg å ha et høyest mulig sikkerhetsnivå, vil det være fornuftig åbytte til en nyere bil, og det merket man kjenner best, vil ofte være det som oppleves som det tryggeste valget. Om sikkerhet er det viktigste kriteriet, kommer man ikke utenom Volvo, selv om mange vil si at det kan være gode grunner til å velge et annet merke. Men er du fornøyd...bruk litt tid og se på det Volvo kan tilby i dag. Sørg også for å prøvekjøre aktuelle modeller, gjerne over en helg for en såvidt spesiell bil som V90....bla det faktum at Volvo har lagt mye av grunnleggende funksjoner inn i en svær skjerm kan være en stor overgang som i seg selv utgjør en sikkerhetsrisiko. Som sagt, ta tiden til hjelp, tenk deg nøye om. Skulle ikke V90 passe, finnes det alternativer, f.ex en unevnelig tysker med stjerne på panseret er blant dem som setter sikkerheten svært høyt. Jeg regner ellers med at du har en god kunderelasjon til din lokale Volvo-forhandler og et verksted fra før, dette med gode samarbeidspartnere er viktig for å opprettholde sikkerhetsnivået på enhver bil. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar