0

Nøkkelfri start

spurt 2020-01-26 10:27:23 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Dette er strengt tatt en kommentar, og ikke et spørsmål. Nylig svarte du på et spørsmål om risikoen med nøkkelfri start: https://www.tv2.no/broom/11161158/?cb...

Her var essensen at med nøkkelfri start, må man passe litt ekstra på, noe du stusser over at ikke har mer fokus. Som du sier:

"Hvis du så går ut av bilen, enten det er for å skrape is, hente noe kjapt i yttergangen eller for den sakens skyld kjøpe pølse på bensinstasjonen, står bilen der klar og tilgjengelig for hvem som helst. Og det hjelper altså ikke om du har nøkkelen i lommen. Hvis bilen er i gang, vil den kunne kjøres avgårde, selv om nøkkelen ikke er inne i den."

Jeg kan ikke se annet enn at konklusjonen her er snudd på hodet. Risikoen ved dette scenarioet er tvert i mot mindre dersom du har nøkkelfri start. Ta det samme scenarioet, med og uten tradisjonell nøkkel:

Med bilen i gang, går du ut av bilen og inn på bensinstasjonen for å kjøpe pølse. Med nøkkelfri start har du nøkkelen i lomma, og med tradisjonell nøkkel har du nødvendigvis nøkkelen i tenningen. Med førstnevnte vil ikke tyven ha nøkkelen. Han kan aldri skru av motoren, for da får han ikke startet den igjen. Med sistnevnte har tyven derimot nøkkelen tilgjengelig og kan starte og stoppe den som han vil, og kan i praksis bruke den som sin egen – eller selge den til noen som kan bruke den som sin egen – til han blir tatt eller bilen er oppbrukt. Dette gjør jo selvfølgelig også bilen som har nøkkelen i tenningen til et mer yndet objekt for tyveri, gitt at verdi og kvalitet er lik.

Å gå fra bilen med motoren i gang er altså mer risikabelt med tradisjonell nøkkel enn med nøkkelfri start (men bør selvsagt unngås uansett).

Det er imidlertid en annen risiko med nøkkelfri start, men det gjelder først og fremst når bilen ikke er i gang, men står parkert og låst. Gitt at nøkkelen ikke er altfor langt unna (for eksempel hengende i gangen, mens bilen er parkert utenfor) er det mulig med rett utstyr å peile seg inn på den og etterape nøkkelens radiosignal slik at bilen lar seg åpne og starte. Selv om tyven vil ha samme problem som nevnt over – at den ikke kan skrus av etter man er utenfor nøkkelens rekkevidde – er det mulig å stjele bilen uten å hverken tyvkoble den eller bryte seg inn og stjele nøkkelen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-26 16:10:06 +0100

Også jeg leste dagens artikkel, helt korekt anført. Det som ellers må understrekes på det aller sterkeste, er at man ALDRI går fra bilen med A: Ulåste dører B: Motoren i gang! Det er reinspikka idioti, og belønnes deretter ved et eventuelt forsikringsoppgjør. En helt annen ting er selvfølgelig at det ikke er noe hokus-pokus for to tjuvradder med et mottaker-sender oppsett å snappe opp signalet fra bilen og stæle den likevel, der kan man imidlertid også gardere seg: nøkkelpunger med rf-skjerming har vært i salg lenge...det burde være en selvfølge å ha nøkkelen i en sånn når man ikke sitter i bilen selv!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-01-26 10:27:23 +0100

Sett: 137 ganger

Sist oppdatert: Jan 26 '20

Relaterte spørsmål

Antall visninger