0

Nye dielsebiler mer miljøvennlig enn el.biler?

spurt 2020-01-22 14:22:48 +0200

Hei, Hvorfor fokuseres det ikke mer på at mange nye dieselbiler lager mindre "fotavtrykk" fra fødsels til død enn mange elbiler? Det kommer mer og mer dokumentasjon på dette etter hvert som utslippene i forbindelse med produksjon, bruk og resirkulering av dieselbiler totalt sett er/blir bedre miljømessig (noen sier så mye som 25 -30% lavere) sett enn de fleste elbilene. I stedet blir nye dieselbiler straffet med både ekstraavgifter, tidvise kjøreforbud, m.m. mens de heller burde fått minst de samme reduksjonene som el.biler i dag får. Ser ut for at politikere og miljø fanatikere beviset lukker øynene for dette og nekter å akseptere fakta? Hva kan man gjøre for å fremme nye dieselbiler som er ennå mer miljøvennlig enn elbilene?

S,B,.Johannessen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-22 15:03:28 +0200

Norske poltikere har et hellig mantra: avgifter....avgifter....og atter avgifter. Elbil-hypen er et lett kamuflert påskudd for å øke bilavgiftene både i nåtid, men også på sikt, alt sammen "for miljøets skyld". Vær du sikker på at det kommer en "miljøavgift" på batteripakka i en eller annen fremtid!

Om man kan gjøre noe med dette? Neppe, men den enkelte kan gjøre bevisste valg og velge bil etter eget kjøremønster og egne behov. For mennesker som bor i byen eller bynære strøk og kjører et par mil om dagen kan jo elbil være det rette, for alle del, spesielt om de er kloke nok til å velge en fornuftig, kompakt elbil som E-Golf eller Kia Soul. Dessverre har det utviklet seg en ukultur, der vi andre subisiderer "størst mulig" for at fiffen skal kunne flotte seg med Tesla S og X osv.. Og der kommer dette med miljøet knallsterkt inn i bildet: i Tyskland beregnet et seriøst fagmiljø utslippene knyttet til produksjon av selveste X'en....og sammenlignet med en dieselbrenner fra Meredes. runddt 600.000 km skal Teslaen rulle før den kommer ned til pari-pari vs Mercedesen! Jeg tenke jo at politikerne burde tatt konsekvensen av dette, og innført på elbiler over en gitt vekt. Men nei, som vi alle vet, selv en begrenset innføring av moms ble stemt ned ved behandlingen av statsbudsjettet i høst..."for mijøets skyld". Hvilket bringer oss til det andre vi kan gjøre, bortsett fra dette med å gjøre de rette valgene selv: vi bør merke oss hvilke partier som stritter i mot innføring av elbilavgifter, og stemme på noen andre. Et greit, demokratisk virkemiddel!

Og ja....jeg har kjørt diesel i mellom 20 og 30 år, gikk over til diesel når stigende drivstoffpriser gjorde bensinbil umulig. Som en sann miljøvenn kommer jeg til å kjøre diesel så lange jeg kjører bil! Det er det beste valget - "for miljøets skyld"!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-01-22 14:22:48 +0200

Sett: 45 ganger

Sist oppdatert: Jan 22