0

Partikkelfilter diesel

spurt 2020-01-18 11:39:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, min bil har fått DPF diagnosen og jeg fikk kontakt med en som nevnte at de gikk annan å fjerne det som vær inne partikkelfilter istedenfor å bytte ut hele DPF..Kan dette være en forsvarlig løsning? Mvh Tahimi

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-18 21:55:13 +0200

Først og fremst: har du prøvd å varmkjøre bilen skikkelig, gjerne med et gir eller to lavere enn du pleier et par mil? Jeg har selv fått DPF-warning på min TDI et par ganger etter mye småkjøring, warningen forsvant etter denne prosesdyren. Bank i bordet, den har ikke kommet tilbake senere.

Ellers kommer denne warningen vanligvis når DPF er fullt av sot. En bekjent skal ha demontert diesel partikkelfilteret fra en VW Transporter og brukt gassbrenner for å brenne det rent. Det røyk noe forferdelig, men når han monterte det igjen, fungerte det som en drøm i lange tider, også ifht EU-kontroll. Jobben besto i demontering, brenneprosessen og reset av warning, og tok en liten dag. Det er altså relativt mye jobb, og man er på ingen måte garantert å lykkes. Min bekjente fikk også høre av andre som har prøvd dette at dersom feilen oppstår igjen, har det ingen mening å forsøke ny brenning. Da må DPF skiftes, heldigvis er ikke prisen for nye DPF til VW av de verste.

Du som har Volvo har en stor fordel: Volvo har rimelige deler og arbeid i Sverige, sjekk hva det vil koste deg å skifte DPF i Sverige...det kan være smartere å bytte enn å prøve "kjerringråd" :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar