0

hybrider og ytelse

spurt 2020-01-17 23:00:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny "Alle" merker ser ut til å komme med ladbare hybrider og legger ut om gode ytelser og lavt forbruk. Dette kan som vi vet ikke kombineres til å kjøre sportslig OG med minimalt utslipp. Men hvilke ytelser (0-100, evt 70-100) har hybridene når batteriet er tomt ? Dette står aldri oppgitt. Flere hybrider har jo en forholdsvis slapp Bensin/Diesel så hadde jo vært artig å vite dette før bilen blir bestilt Eller er dette en godt gjemt hemmelighet som produsentene ikke vil oppgi? Hilsen Rune

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-18 11:29:17 +0100

Det enkle svaret her er at normalt sett skal ikke batteripakka på en hybrid kunne bli så "tom" at du ikke har full systemeffekt tilgjengelig. Dette er et designkriterium, bilens elektronikk sørger for optimalisert drift og løpende regenerering / lading av batteripakka. Om du kjører med kombinert drift og lar bilens elektronikk styre i fred og ro, vil du alltid ha en kraftreserve på batteriet og ha tilgang til full systemeffekt om du skulle føle trang for å gi flat pedal. Rent hypotetisk kan man selvfølgelig se for seg at du kan tømme batteriet med ekstrem røkkekjøring der du tråkker gassen i bånn gang på gang, eventuelt at du befinner deg på Autobahn og tømmer batteriet ved å kjøre bånn gass en lengre strekning. Man kan også se for seg at du kjører elektrisk til motoren kobles inn.

Da kan du...igjen rent hypotetisk....skape en situasjon der du i et tidsrom ikke har tilstrekkelig energi i batteripakka til å ha full systemeffekt. Med en normalt utrustet hybrid vil det være snakk om minutter. Spørsmålet man da bør stille seg: hvor sannsynlig er det at en slik situasjon oppstår ved normal bruk av bilen? Uavhengig av dette, det du etterlyser, er jo ingen hemmelighet: alle fabrikanter oppgir både "systemeffekt" samt fossilmotorens ytelser og elmotorens ytelser. Det er ikke verre enn å sammenligne med ytelsene på en tilsvarende modell med kun fossilmotor...som vi vet...en Superb eller Passat med 1.2 hhv 1.4 TSI er gørrdau :-) Legg til at den hybride drivlinjen tilfører et par hundre kilo ekstra med dauvekt, så har du en omtrentlig fasit :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger