0

Bruktbil kjøp

spurt 2020-01-15 11:47:02 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei vi må skifte ut vår Audi A3 2013 mod da vi er blitt for gamle for den bilen på grunn av den er med sportsunderstell og blir et ork å komme ut av og inn så planen er å kjøpe en Q3 som er noe høyere for oss gamle og støle Har tenkt å bruke ca 300 000 på ny brukt bil og får gjerne 75/85 000 tilbake for den vi har nå i innbytte men har vert å sett på mange biler men prisene er jo langt over det jeg hadde tenkt for en nyere Q3 så det å finne noe bil er blitt et stressmoment Så saken er vell egentlig å få kjøpt en bil som er noe høyere for oss så det å bestemme oss for hva vi skall kjøpe er blitt veldig usikkert for oss Så kanskje du har noen tips Hilsen Rolv

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-15 15:50:17 +0200

Såvidt jeg forstår. har du kommet i et pillement der du ser SUV som et mer hensiktsmessig alternativ til den billen dere har, primært på grunn av alder. Først og fremst, jeg var i samme pillement selv når jeg skulle bytte bil sist. Etter noen runder med prøvekjøring kom jeg til at SUV har såvidt mange bakdeler, både praktisk og i forhold til vårt kjøremønstrer, at jeg istedet endte opp med en konvensjonell gubbebil, dog med 2 cm ekstra bakkeklaring. Jeg og kona er over gjennomsnittet høye, men vi kommer fint ut og inn, det dreier seg om å ta det litt rolig og flytte kroppen mot døra samtidig som man tar godt tak i dørkarmen osv og bruker armstyrken for å holde vekta. Omvendt når man setter seg inn. Det viktigste er relativt store, gode dører og passe høyde. Det er ikke nødvendigvis enklere å komme ut og inn av en SUV, spesielt ikke en liten SUV.

Hva som er riktig for dere, finner dere bare ut ved grundig prøvekjøring. Den bilen dere har er jo egentlig en grei bil, men sportsunderstell er noe herk, både mhp komfort, men også om bilen er et par cm lavere enn en standardbil av samme sorten for å være "sportslig". Uten sammenligning forøvrig, min gamle mor hadde et lignende problem: bilen var lavere enn hun satte pris på. Hun la et par puter i førersetet, vips, så satt hun passe høyt, både når hun skulle ut og inn av bilen, og når hun kjørte. Det enkle kan være det beste. Dog er det neppe noen løsning med en A3. Siden du også har oppdaget at prisnivået for nyere Q3 er ubehagelig høyt, vil jeg anbefale å se nærmere på Skoda...ta gjerne en tur innom en forhandler...koster ikke noe å prøvesitte / prøvekjøre brukte eller nye biler, så kan du heller finne bruktbil i ro og mak senere! Både Roomster og Yeti er biler som er høyere enn normalt, og spesielt deisgnet for å være praktiske å komme inn og ut av. Ja, de ser ut som kasser på hjul, men en SUV er jo egentlig akkurat det: kasse på hjul :-) Vel verdt å sjekke ut disse to før du hiver deg rundt for å finne en SUV....velger du en brukt Skoda får du mye nyere bil for pengene, og kan sannsynligvis ha den så lenge du orker å kjøre. Et NB: sjekk for rust...alle nyere biler ruster pga elending rustbeskyttelse fra fabrikk....finner du en grei bil, kjører du den direkte til understellsebehandling!

Ellers kan du jo se på ny Dacia Duster for den summen du nevner, og du kan se på noen år gamle Mitsibushi Outlander, Toyota RAV4, Honda CRV....utvalget er stort....men ops-ops, du vil oppleve en hvilken som helst av disse som en nedtur i forhold til den feiende flotte Audien du har. Grundig prøvekjøring....og tenk seriøst på Skoda-alternativet. Da får du iallefall LITT VAG-følelse! Når det er sagt, det finnes også en hel ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-01-24 09:18:30 +0200

Takker så mye for svar men jeg er fremdeles usikker på hva vi gjør for det jeg er redd for er fremtiden når det helder bil da staten maser om at det kun skall selges 0 utslepp biler om noen år og jeg er redd for at kjøper vi nå en ny bil som ikke er ell bil noe som vi ikke kan ha da vi bor i distriktet og bruker mye bil til ferie og ønsker en viss frihet om hvor vi vil kjøre og ikke må hele tiden planlegge hvor vi skall kjøre for å finne ladepunkter til svinpris så det jeg er redd for er at staten kommer til å sette opp prisen på drivstoff til himmelen og tvinge oss til å gå over til ell bil og dem fosil drifstoff bilen vi har kan vi bare dumpe på bosset Så det å investere i en bil til 3-400 000,- bensin eller diesel blir jo et stort tap etter noen år så da vi har en A3 bensin og en A6 bensin som er 16 år så tror eg at det beste er å beholden dem og ikke kjøpe ny og helder sitte på gjære en god del år og vente

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar