0

Er volkswagen Scirocco en god førstebil?

spurt 2020-01-14 10:15:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Har sett på ulike bilmodeller nå og sett at Volkswagen Scirocco virker som en artig liten bil. Har sett litt på ulike sider og funnet en 2013 modell 1.4 liters med 122 hester som ikke har gått så langt (40 000km). Er dette et trygt valg med tanke på varighet. Har lest at bilen har hatt en del ulike problemer, til og med så alvorlig/dyrt som motor havari. Men dersom en følger bilen opp med alle servicer og kjører den pent, er det da fortsatt fare for havari og den slags?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-14 13:48:33 +0100

Scirocco er egentlig en Golf, men en upraktisk sådan. Den er ikke spesielt populær, det kan gi deg en god pris på en relativ ny bil. Dette med 1.4 liter bensin og dyre problemer, gjelder slik jeg forstår det, motorene med kamkjede....fra 2016-2014. Problemet synes å være knyttet til kamkjedestrammeren, og i all sin uendelige visdom har VW designet bilene sånn at man må ha ut motoren for å skifte denne med en forhåpentligvis forbedret del. I andre markeder i Europa har dette vært en soleklar garantisak, i Norge har det blitt meg fortalt at Møller har vært kjipe. Da sitter kunden igjen med en regning på 30-40.000 ved merkeverkstedene, eller omtrent halvparten ved et tredjepartsverksted. Dette er også en jobb du ikke bør regne med å gjøre hjemme i garasjen, om du da ikke er en godt over gjennomsnittet dyktig hobbymekaniker. Konklusjonen er at det første du sjekker om du vil kjøpe en bil med denne motoren, er om det er gjort en utbedring av problemet. Er det ikke det, kan du regne med at noe kan skje. Da bør prisen på bilen reflektere dette, sånn at du får en billig bil og kan velge å kjøre til Sverige eller Tyskland og få gjort jobben der til en mer overkommelig pris.

Ja, rent teorisk skal en bil med feil på strammeren lage lyd...du skal teoretisk kunne høre det. Men det er ikke hele sannheten: når strammemekanismen på et kamkjede er labil, kan det skje endringer brått og brutalt! Da hopper kjedet gjerne over et par hakk, vips, så har du smadra både ventiler og stempler....da er det bare å begynne å lete etter byttemototor! En byttemotor vil ofte ha en oppgradert strammer osv, og motorer som er nyere enn 2014 har registerreim.

The bottom line er at du kan sjekke grundigere på nett og finne ut konkret hva som må til for å utbedre problemet...det er jo ellers en god bil og en artig motor. Min subjektive oppfatning er at du likevel vil gjøre bedre i å velge en bil med en annen motor, mener du får Scirocco med både 2.0 TDI og 2.0 benzinere. Det gir deg en motor som etter mitt hode passer bedre i en Gof med et annet navn på bakluka, og du får en vesentlig mer pålitelig bil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar