0

Motor ryker ved oppstart

spurt 2020-01-13 14:30:31 +0100

Starter opp min Mazda 5, det ryker fra motoren samtidig som motoren jukser. Det er nok Kjølevæske og olje på den.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-14 14:02:35 +0100

Du skriver ikke om røyken kommer fra motorrommet eller fra eksosrøret, ei heller noe om fargen på røyken. Er det svart røyk fra eksosen, snakker vi om uforbrent drivstoff....er det svart røyk som siver ut fra panseret når du starter opp bilen....er det overveiende sannsynlig et mer alvorlig problem, i verste fall branntiløp eller brann. At motoren jukser, er da fordi en eller flere sylindrere ikke tenner. Det enkleste er en defekt tennplugg, eventuelt vil en dieselbil ryke svart ved oppstart om en av glødepluggene er defekt. Det skal tilføyes at uforbrent diesel vil medføre store mengder med gråhvit røyk når eksosanlegget når normal driftstemperatur...skikkelig tåkelegging.

Blå røyk fra eksosen indikerer olje i forbrenningskammeret...sliten motor er den vanligste åraken her. Om motoren jukser i tillegg, er det snakk om mye olje. Hvit røyk i uvanlige mengder indikerer vann i forbrenningskammeret, ofte en blåst topppakning. Også da vil motoren jukse. I det hele tatt, legio muligheter der det kan være både enkle og mer fatale feil! Du bør få umiddelbar hjelp fra en bilkyndig venn, eventuelt fåtbilen transportert til verksted på bergingsbil, for å klarlegge hva som egentlig er feil.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-01-13 14:30:31 +0100

Sett: 127 ganger

Sist oppdatert: Jan 14 '20

Relaterte spørsmål