0

Hvorfor så vanskelig å selge en rimelig, fornuftig bil med lavt forbruk?

spurt 2020-01-07 21:00:09 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en Ford Focus jeg har forsøkt å selge en stund nå. Det er en 2015 modell kombi-femdørs bil med en 1.0 liters ecoboostmotoren til Ford. Det er med andre ord en ganske fornuftig og sikker bil til en rimelig penge. Prisen har ligget litt under der forhandlere ligger, for å kunne konkurrere mot dem. Jeg har lagt den ut på finn, men der var det ikke noe særlig respons. Da jeg la den ut på broommarked i stede fikk den raskt MANGE flere visninger, men det er fortsatt ikke noen stor interesse. Spørsmålet mitt er derfor: Hvorfor er det så vanskelig å selge en helt alminnelig Focus? Med forbruk på 0,47 på langkjøring og god driftsikkerhet burde det jo vært en bil som var attraktiv på markedet? Er det elbilene som gjør dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-08 20:11:47 +0200

Uten å ha sett den konkrete annonsen og vite litt mer om bilen, kan det være at du har lagt deg litt for høyt i pris. Du skriver at du har lagt deg "litt" under der forhandlerne ligger, normalt sett ligger forhandlere et solid hakk over prisnivået på tilsvarende biler som omsettes privat. Til sitt forsvar vil forhandlerne si at at det koster penger å drive butikk, stille garanti, foreta nødvendige utbedringer og ikke minst...man driver bizzenizzen for å tjene penger. Dette kan man mene mye om, summa summarum er det likevel slik at det har dannet seg en forventning i markedet om at en privatsolgt bil skal være vesentlig rimeligere enn en som står for salg hos en forhandler. Det er de private selgenere selgerne du blir målt opp mot her - ikke forhandlerne!

Sjekk prisnivået for privat salg i det aktuelle geografiske området og juster eventuelt prisen deretter. Andre ting som kan spille inn, er årstiden, hvilke kundegrupper akkurat din bil appellerer til, om f.ex bildene greier å fange interessen for aktuelle kjøpere. Som du forstår, ingen eksakt vitenskap, men jeg ville begynt med å se kritisk på prisen. Husk at 98.000 oppfattes som mye billigere enn 100.000. Pass også på at annonsen inneholder relevant informasjon og presenterer bilens gode sider på en enkel og likefrem måte, og at du har gode bilder som illusterer det samme. Her tenker jeg jo at en praktisk, passe stor bil bør appelerere til f.ex barnefamilier med et eller to barn. Økonomi og driftsikkerhet bør også fremheves......dessuten har din bil mye, mye lengre rekkevidde enn en hvilken som helst elbil! Få frem dette også.....feiende flott langtursbil! Du har i tillegg en motor som meg bekjent er både fleksibel og turtallsvillig. Få frem dette i et kort avsnitt med brødtekst....nevn de gode tingene i rett rekkefølge...vips...så er kjøperens interesse vekket!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar