0

Test av vinteregenskaper mellom elbil og fossilbil

spurt 2020-01-04 15:02:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Kan du Lage en test på vinterføre hvor du sammenlikner Audis (eller Mercedes) nye elbil mot en av deres egne fossilbiler, som er omtrent like tunge og med samme dekk? Ingem av tyskerne, med BMW og AUDI i spissen for for å skryte og reklamere for firehjulsdriften på sine "gamle" biler ser ut til å ville fortelle at elbilene har minst like bra framkommelighet på vinterføre (eventuelt ved å stille opp mot en Tesla.)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-04 16:10:13 +0200

Det er ikke helt uproblematisk å finne "likeverdige" testobjekter her: en elbil vil gjennomgående være noen hundre kilo tyngre enn alle konvensjonelle alternativer det er naturlig å sammenligne med. At det også finnes blytunge SUV med konvensjonell drivlinje, har du selvfølgelig rett i, men en av fordelene med en konvensjonell drivlinje er jo nettopp at man slipper å slepe på X hundre kilo ekstra batterivekt. Det naturlige her vil jo være å sammenligne Audis E-Tron med en bil med omtrent samme bruksegenskaper, ikke med det tyngste beistet i Audis SUV-portefølje!

Ved en slik sammenligning vil det uvegerlig være en betydelig vektforskjell, og som flere tester allerede har fastslått, E-Tron er en tungvekter, noen omtaler den som en overvektig A6. At en konvensjonell A6, eller for den sakens skyld Q5 vil trekke det lengste strået mhp praktiske egenskaper på såvel sommer som vinterføre, ligger i kortene, for mye vekt å dra på er ingen fordel på vinteren. Mhp fremkommelighet og Tesla X, er Tesla-Bjørns videosnutter på Youtube ganske så instruktive: summa summarum: man kjøper ikke EL-SUV for fremkommelighetens skyld. Ei heller for generelle vinteregenskaper, glem ikke at de kreftene som sender bilen ut i grøfta når veigrepet forsvinner, fremdeles har en "M" for "masse" med i regnestykket. Derfor tror jeg det sitter langt inne i fagmiljøene å arrangere en slik test: det vil på mange måter være som å sammenligne epler og bananer: det blir liksom ikke helt objektivt, uansett hvordan man gjør det.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar