0

Første elbil

spurt 2020-01-03 16:17:10 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Min samboer og jeg er 24 år gammel, og har akkurat fått våre første jobber, og flyttet i 2019 inn i vår nye bolig. Det eneste som nå mangler ifølge vennegjengen - er en elbil! Vi har idag en Kia Venga 2011 Eco, som fungerer helt fint - men som føles unødvendig ut da begge jobber under 10 min fra hjemmet.

Hvilken elbil vil du anbefale til oss? Vi tenker da å holde oss under 200 tusen kroner, og har sett på Nissan Leaf 2017, Mercedes Benz B-klasse 2017 (men ingen hurtiglading ødelegger for sommerferie på andre siden av landet i øst) og litt forskjellig.

Vi er litt rådløs, og foreldrene venter fortsatt på elbilene som kan kjøre 100 mil - så jeg håper du kan hjelpe oss!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-04 14:45:24 +0200

Vel....dere er i etableringsfasen og har strengt tatt mye annet å bruke penger på de neste åra. Med 10 minutter til jobb kan dere fint gå eller sykle til jobb...hva skal dere da med elbil? "Vennegjengen" må gjerne ha sine meninger, men det er til syvende og sist dere som sitter igjen med kostnadene, det er ikke gratis å bytte bort den bilen dere har med en elbil!

For alle praktiske hensyn, dere har allerede en bil som vil kunne oppfylle det behovet dere har for bil både i dag og i morra, den har f.ex plass til to barneseter. At den i tillegg har nok rekkevidde til å fungere langt bedre på helgeturer og i ferien enn en elbil i den prisklassen dere nevner, tilsier at det mest fornuftige er å kjøre den bilen dere en stund til, og kjøpe elbil når markedet har "modnet":.

Noen år frem i tid vil dere kunne velge en nyere elbil med samme rekkevidde som den bilen dere har i dag til en grei pris, eventuelt kjøpe en av dagens elbiler med typisk 200 km rekkevidde for en slikk og ingenting. Verditapet på bilen dere har i dag har dere allerede tatt....dere har nærmest gratis bil de neste åra. Men vurder understellsbehandling! KIA ruster like mye som andre biler på norske veier!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar