0

DS5 som familiebil

spurt 2020-01-03 10:04:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Noen som har erfaring med denne type bil som familiebil? Eller erfaringer generelt med Citroen DS5?. Motor, deler, slitasje osv...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-01-03 15:22:34 +0200

Jeg har dessverre aldri hatt gleden av å eie en Citroen selv, men en f.d arbeidskollega hevdet han "så lyset" når han kjøpte en Citroen Xantia ex-taxi for en slikk og ingenting. Bilen hadde rulla rundt de 400' når han overtok den for en slikk og ingenting. Han overhalte motor og dette fantastiske fjæringsystemet over noen kveldstimer, og fikk en bil som han kjørte uten problemer gjennom en årrekke. Rett nok er denne herremannen fagutdannet mekaniker, men jeg fikk en gjennomgang av jobben han gjorde underveis: det er egentlig ikke så mye hokus-pokus med en Citroen. Han ble så begreistret for bilen at han like godt kjøpte en ny av samme sort senere. Om du har en god verkstedsforbindelse i nabolaget som kan Citroen, burde det være problemfritt. Sagt på en annen måte: Citroen er ikke noe dårligere enn andre biler i markedet, de første 2-300.000 kilometerne har du neppe behov for annet enn vanlig service og utskrifting av en håndfull slitasjedeler.

Men glem ikke at Citroen er en eksotisk fugl i norsk sammenheng, du får ikke deler på Biltema, og den norske importøren har neppe noe stort delelager. Den enkle løsningen her er å skaffe seg en delekatalog samtidig med at man kjøper bilen og bestille deler fra Frankrike...der er jo Citroen mega-stor :-) Kan dog anbefale å ta et fransk-kurs samtidig, har prøvd å kjøpe lyspærer på en bensinstasjon på landsbygda i Frankrike. Det var en spennende opplevelse!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar