feilfylling adblue

spurt 2019-12-17 13:59:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Her er en sak som kanskje bør opplyses bilbrukere mer om ? ; > fylling av AdBlue på feil tank.

I firma Thunestvedt AS i Bergen, el. installatør har vi stor bilpark ( 90 biler og i konsernet 150 stk). > Jeg ønsker at firma her skal være anonym – også for å beskytte bilbrukere!!

           I  år tok Ida og Kristina hos oss fagbrev som elektrikere – og i august fikk begge ny firmabil ; VW Caddy Maxi 4Motion. De hentet ut de nye bilene hos Møller Bil Bergen – Nesttun og fikk full opplæring om bilen ved selger.

Så skjer det; Det varsler om fylling av AdBlue og det fylles ca 7 liter AdBlue – rett på dieseltanken. Bilen starter ikke. Det blir rekvirert bergingsbil og bil sendt til merkeverksted. Etter gjennomgang av verkstedet fremgår det at det blir en stor reparasjon;Her må vi benytte vårt forsikringsselskap i denne saken. Kostnaden blir oppgitt fra merkeverkstede til kr 142.369,- - for utskiftning av deler. Vi Altså : Feilfylling av AdBlue er katastrofalt!

EURO6 dieselmotorer kom fort på bilfabrikkene – og løsninger med AdBlue virker «sporadisk». På noen biler må en i bunnen av bagasjerommet for å finne AdBlue tanken, noen foran i motorrommet og noen har det ved siden av dieselpåfyllingen. Men altså – store konsekvenser å gjøre feil her. Tror dette er for lite kjent! Til deres info. Mvh Torstein Samdal,Bilansvarlig

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett