0

firehjulstrekk?

spurt 2019-12-17 04:25:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Skal bytte bil kjører idag Audi og lurer på å skifte til Volvo, BMW men er i tvil om kvalitet på firehjulstrekk til de to i forhold til Audi Quattro. Kjører mye til fjellet og er veldig opptatt av best mulig kontakt til veibanen både på is og på snø Hva er din mening? mvh Erik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-12-17 14:16:10 +0200

Med Audis Quattro-system har du en vesentlig andel trekk på alle fire hjula hele tiden....med Volvo hhv BMW har du et system der du i utgangspunktet har forhjulstrekk og får kraft til bakhjulene ved behov, eksempelvis når du får hjulspinn på et eller begge forhjulene. Volvo bruker Haldex, mens BMW har sitt eget system: X-Drive. Hva som er best som 4WD sett, er det liten tvil om, men også Audi bruker Haldex på enkelte modeller. Siste generasjon Haldex har kjappere respons enn noensinne tidligere, og jeg vet konkret at VW har satt opp sin versjon av systemet med 10 % konstant kraft til bakhjulene for å redusere responstiden.

Jeg opplever responsen på Haldex 5 hos VW som lynkjapp, systemet øker stabiliteten på alle typer underlag og i alle hastigheter sammenlignet med en ren forhjulstrekker. Dog kjører jeg ikke på fjellet vinterstid. Om BMW eller Volvo hadde vært aktuelle, ville jeg sjekket ut dette med hvorvidt man har lagt seg på samme strategi som VW, Om ditt kjøremønster innebærer mye kjøring på krevende vinterføre, hadde jeg likevel ikke vært i tvil: Audi og Quattro er fremdeles kongen på haugen. Noen vil nok også hviske et ord om Rangerover og Subaru, men for de av oss som har kjørt tysk en stund, er ikke dette et alternativ :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar