0

Forhøyet understell

spurt 2019-11-24 19:55:55 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg vurderer å kjøpe en ny elbil med bare 14,5cm bakkeklaring. Jeg er redd for å slå oppunder bilen på dårlige grusveier. 1. Hvor godt beskyttet er batteripakker generelt mot at en slår oppunder bilen under kjøring? 2. Jeg vurderer å bruke såkalte "spacere" på spiralfjærene for å øke bakkeklaringen med 2 cm. Krever dette godkjenning? Er dette noe som verksteder evt. kan ordne med og evt. ordne godkjenning? Vil 2cm spacere påvirke kjøreegenskapene dramatisk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-24 21:36:52 +0100

Mitt stalltips her er enkelt og greit: kjøp en annen bil om du er redd for å tuppe nedi der du vanligvis kjører. F.ex en Dacia Duster gir deg sjelefred og fremkommelighet, og er det bare "vanlige gruseveier, gå for en Skoda Octavia i en av versjonene med litt ekstra bakkeklaring. Rett nok kan det gå ting i støkker om du mot formodning skulle tuppe nedi her også, men det er rimelig sikkert at vi snakker om vesentlig mindre kostnader og problemer enn om du tupper nedi med en elbil. Ikke minst vil vekta på batteripakka som dundrer nedi bidra til en heidundrende smell! Det er bedre å kjøpe bil som passer behov og kjøremønster, enn å følge "strømmen".

Jeg kjører forøvrig Golf7 med 4WD og 2 cm ekstra bakkeklaring...mener det dreier seg om 14.5 cm. Men Golf er ikke veldig lang, ei heller har den lange overheng foran og bak. Jeg har kjørt på veier som må betegnes som like ille eller dårligere enn norske skogsbilveier i russisk Karelia, det dreier seg om å bruke hue og tilpasse farta, så går alt så meget bedre. Forøvrig gikk det greit med den forrige Golfen jeg hadde også, den hadde ordinær bakkeklaring med 12.5 cm. Kjøreegenskapene er det ingen merkbar forskjell på, med en elbil derimot flytter du atskillig mer tyngde oppover. Det skal du ha i bakhodet, likeledes vil nødvendigvis en elbil kreve en langt mer tilbakeholden kjørestil om du kjører på dårlig vie. Som sagt...velg bil etter kjøremønsteret...så sover du bedre om natta.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2019-11-24 19:55:55 +0100

Sett: 234 ganger

Sist oppdatert: Nov 24 '19

Antall visninger