0

Oppfølging til å eie bil i Sverige

spurt 2019-11-12 22:11:45 +0100

anonym bruker

Anonym

Hvordan stiller det seg om man som norsk eier bil i Sverige, med alle formaliteter i orden, og så kjører sørover i Europa? Er norsk sjåfør i svensk bil OK i f.eks Tyskland eller Spania?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-18 20:12:58 +0100

Send en mail til en bilorgansiasjon i de respektive landene du ser for deg å kjøre i. De vil kunne svare, alternativt informere deg om hvilken myndighet du kan henvende deg til. Jeg mener det er slik at norsk borger som har bil på utenlandske skilter, med utenlandsk forsikring, typisk spanske skilter, kan kjøre fritt innenfor hele EU. Det eneste landet du som norsk borger kan risikere massive avgiftskrav i det øyeblikk du passerer grensen med en utenlandsk registert bil, er vårt kjære Norge. Jeg mener dette er oppmyket ifht korttidsopphold (for bilen), men i alle tilfeller kan norsk borger søke skattedirektoratet om tollfri innførsel av motorkjøretøy for en nærmere spesifisert periode. Jeg mener grensen var 6 måneder når min mor vurderte dette rundt 2010.

Om vi ser mot EU, vil det også kunne være begrensninger på hvor lenge du og bilen oppholder dere i et gitt land....for ltauere i Norge under EØS-regimet er det f.ex en grense på ett år. Pass på å holde tunga rett munnen mhp tidsrammene du skal oppholde deg i f.ex Spania når du sjekker! Rett nok er spanske registeringsavgifter mye hyggeligere enn norske, men man vil ha alt i orden pga forsikrignsmessig dekning! Oppsummert: det kan være særregler som man bør sette seg inn i, spesielt når du som norsk borger med svensk "midlertidig" personnummer eier bil i Sverige.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2019-11-12 22:11:45 +0100

Sett: 30 ganger

Sist oppdatert: Nov 18 '19