0

Eksport fra Norge til FRANKRIKE

spurt 2019-11-12 17:08:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg har hus i Frankrike og tenker på å kjøre min tre år gamle bil dit og registrere den der. Har du kunnskap om det. odd e Nerbø

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-18 23:22:36 +0100

Jeg vil anta at dette er samme prosedyre som for de fleste andre land. Prinsipalt sett oppsøker du det franske tollvesenet, når den biten er ordnet oppsøker du det franske biltilsynet. Noen land krever at man krysser grensen via bemannet grenseovergang, i den forstand at det finnes en tollstasjon der. Der fyller man ut et deklarasjonskjema, så ordner man eventuelle avgifter med sitt stedlige tollkontor når man kommer frem.

Mhp avgifter INN til EU er det peanuts i forhold til Norge, det springende punkter er hvorvidt Frankrike har et regelverk for å ta inn bilen som flyttegods og derved fritatt for de fleste avgifter. Dette ble det som du sikkert vet, slutt på i Norge, men de fleste land vi ellers sammenligner oss med, har et regelverk for dette. Bla den russiske føderasjon...greit å vite :-)

Om mulig enda vikitigere er det å huske på at norske engangsavgifter, som jo er skrekkelig høye, kan søkes refundert ved utførsel av kjøretøyet. Rett nok med et bruksfradrag, men det blir likevel fort betydelige summer av det. Dette regelverket finner du hos toll- og avgiftsdirektoratet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar