0

Smøre inn tennplugg gjenger

spurt 2019-11-11 10:52:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei benny :) det å skifte plugger på motor med alu topp, skal man bruke Anti-seize på plugg gjenger eller montere de tørt. tenker på Nm tiltrekningsmoment og er redd og sprenge gjenger på toppen.

Feks min bil ( volvo v70 04 ) så er det 30Nm på pluggene, skal man da dra til med 30Nm om man smører gjenger eller gå ned til 25Nm, kan du gi et svar på det benny :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-11-11 11:26:43 +0200

Hei - så lenge gjengene i plugghullet er i orden og det går lett å skru pluggene ut / inn, så tror jeg ikke at det er noe behov for smøring - selv om det heller ikke skader. Bare pass på å ikke søl på elektrodene. Her blir det jo såpass varmt at de fleste smørmidler fordamper så virkningen er noe begrenset. Men det kan hjelpe deg å få pluggene lett inn i alle fall.

Føler du at de går tregt og tungt så kan det å friske opp gjengene med en gjengetapp være smart. Sett i så fall inn gjengetappen med masse fett, slik at evt. sot og spon fester seg til denne og ikke kommer inn i sylinderen.

Lykke til med pluggskift!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar