0

VW Touran havarert gearkasse

spurt 2019-10-23 12:21:48 +0200

Hei.

Jeg har noen spørsmål angående en VW Touran 2009 1.9 TDI, 7 trinns automat kasse.

Jeg kjøpte denne bilen i 2016 til en forhandler. Da hadde bilen gått 119 500 km, Etter 2 mnd så merket jeg at det var noe rart med gearingen på den. Bilen hadde da gått 125 000 km ca. Jeg hadde da 3 mnd garanti sak hos forhandler.

Jeg kontaktet forhandler og det endte opp i en reparasjon for 30 000 tusen, bytting av dobbel kluch, svinghjul og ny olje på gear kassen.

Etter å eid bilen i 7-8 mnd etter denne første skaden så ryker gearkassen. Havari der de finner ut på verksted at gearkassen er sponetfull og havarert. Dette skjedde på 146 000 km.

Jeg sende inn reklamasjon og forsikrings sak men fikk ingen ting tilbake eller at det de 2 tingene kunne sammenlignes iforhold til skadene, den tidligere og havariet.

Jeg klaget og måtte hendvises til verkstedet som hadde gjort den første reparasjonen men de nektet og sa det hadde ingen ting og gjøre med havariet.

Bilen har siden stått ute på gårdsplassen min og jeg har prøvd å finne løsning på dette men ender med å må sende den til skrot.

Spørsmålet mitt til deg som har hold på med bil lenge. tips, råd eller hva det skulle være? Hva mener du, er dette min feil? Skal gearkasse ryke på 146 000 km? Synes hele situasjonen virker litt merkelig da jeg har 2 hendelser på så kort tid.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-10-25 10:58:34 +0200

Heisann. Kjedelig sak dette og det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen her. Dessverre er disse girkassene kronisk dårlige. Det finnes vel knapt en bil med slik girkasse som ikke har havarert. Dyrt er det også. Bare i min vennekrets så vet jeg om to stykker som sliter akkurat med det samme, på henholdsvis en VW Touran og en Audi A6. Begge har gått kortere enn din bil.

Om jeg forstår deg rett så fikk du den første reparasjonen på garanti? Så går bilen greit en stund før girkassa havarerer helt?

Jeg er redd for at verden er såpass urettferdig at du vil slite med å få dette på noe omarbeide / garanti. Garantien du fikk har gått ut og du har kjørt en del siden.

Eneste håpet du kan ha her er om du kan "bevise" at det ble gjort noe feil eller galt ved den første reparasjonen. Det er ofte ikke så lett. Det er slett ikke sikkert det ble gjort noe feil heller. Som nevnt; dette er noen møkka-kasser.

Jeg vet det ikke er svaret du vil høre, men jeg er redd du må bite i det sure eplet her.

Men som en liten trøst; det finnes et firma på Økern i Oslo som overhaler disse til en (relativt) billig penge og som gir to års garanti på jobben. Nemlig Økern Bilservice. Kan være smart å ta en telefon til dem.

Alternativet er ofte å bytte hele girkassa. Det er i alle fall dyrt.

Får bare ønske deg lykke til med å finne en vei ut av elendigheten...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar