0

VW TSI, oljeproblemer

spurt 2019-10-18 13:57:42 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg har et problem med min VW Golf Highline 2013-model, med 1,4l TSI. Denne begynte å forbruke motorolje forrige sommer. Jeg har hatt bilen på kontroll 2 ganger hos Møller Bil Oslo Vest etter dette. 1ste gang 2018.10 hvor den brukte ca 1 liter pr 2-3000 km. Møller forklarte da at det ikke var noe tegn til unormaliteter. Ingen synlig lekkasje, og forventet forbruk var ca 0,5 l / 1000 km. Nå forbruker den med ca 1-1,5 liter pr 600 km. Møller hadde en ny kontroll nå hvor de sier at motoren er utslitt og må byttes. Ca kostnad 100 000 kr.

Jeg har eid bilen i 4,5 år. Den har gått totalt 148 000 km. Møller avblåser mitt ønske om reklamasjon. De hevder da at jeg må bevise at feilen var tilstede ved kjøp av bilen..

Har Møller noe hold i denne påstanden? Har du noe råd i denne saken?

ser frem til å høre fra deg, mvh Jonas Lehn-Pedersen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-10-21 10:48:12 +0200

Hei Jonas. Huff og huff ... Dette er et altfor høyt forbruk mener jeg. Noe må definitivt gjøres.

Garantien på din bil var 5 år fra første gangs registrering / eller 100.000 kjørte kilometer. Du har passert begge deler med god margin her.

Du har en bil som er 6 år gammel og som har gått nesten 150.000 kilometer. Slik sett har Møller jussen på sin side om man følger paragrafene slavisk.

Møller er ikke akkurat kjent for å gi ved dørene, heller.

Men dette er et kjent problem og en vanlig feil på mange VW / Audi-modeller. Vi har skrevet om det mange ganger tidligere.

Det undrer meg derfor at de er så "stivbeinte" når det gjelder kundebehandlingen som de faktisk er. At de ikke tar mer vare på eksisterende kunder og ser verdien av det. Men slik er det tydeligvis ikke. Dessverre. Både for deg – og for dem også. På sikt, vil jeg tro. De mister mange kunder på dette. Har du fått forhandleren din til å søke importøren om dette? Eller er det forhandleren selv som har tatt avgjørelsen?

Jeg tenker at det må da kunne gå ab å få til noe her. En kulanse / deling – eller noe som kan hjelpe deg litt på vei. Ta en runde til med dem blir mitt råd.

Er du medlem i NAF el. KNA, så kan du jo høre med noen av juristene der også. De har garantert erfaringer med andre som har opplevd det samme og kan gi deg råd på veien.

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar