Tesla Model 3 understellsbehandling & garanti

spurt 2019-10-18 13:30:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har kjøpt meg en Tesla Model 3 og observerte tidlig at det var lite beskyttelse av karrosseri, spesielt i hjulbuer. Jeg har spurt Tesla om de hadde en behandling de anbefalte. Da fikk jeg til svar at jeg ikke kunne behandle bilen mot rust, da dette ville bryte med garantiregler. Jeg fikk tilsendt teksten fra garanti heftet som lyder slik: "Denne begrensede rustgarantien gir dekning mot gjennomrusting av karosseriplater (hull i karosseriet som oppstår fra innsiden og ut) som en følge av material- eller produksjonsfeil i 12 år, uansett kjørelengde, ekskludert følgende: • Kjøretøy som er rustbehandlet, som for eksempel antirust- og understellsbehandling.".

Jeg tenker å behandle bilen likevel, og vil selfølgelig holde meg unna membraner i batteripakke, kabler osv. Tenker hovedsaklig hjulbuer/oppheng og bærende deler under bilen.

Spørsmål: Er det slik at Tesla kan nekte å reparere en feil ved et senere tidspunkt? Er det så lett at produsentene kan bare fraskrive seg akkurat det de vil i betingelsene? Kunne de f.eks skrevet: "Garantien gjelder ikke dersom bilen er kommet i kontakt med vann"? Hehe.

Jeg synes uansett dette er en tullete ting av Tesla å skrive og mener at dersom det oppstår en sak, så må hvert fall de bevise at det er rustbehandlingen som er årsaken til skaden. Hva tenker du?

Mvh Christer

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett