0

Levetid AC rør

spurt 2019-09-15 17:02:59 +0200

Hei Benny.

Kanskje et litt rart spørsmål, men verkstedets forklaring på en ny runde med AC anlegget skurrer litt.

Mars i år byttet vi kondensator på AC anlegget, men kjølingen virker ikke. Vi returnerer derfor til verkstedet som utførte jobben og fikk bilen undersøkt på nytt. Det viser seg nå at det er et rør mellom kompressor og kondensator som er lekk og at det derfor ikke er noe gass i anlegget. Verkstedet hevder at det er et alu rør som ble utsatt for steinsprut og at det pga saltingen har korrodert og blitt lekk.

Vi mistenker at lekasjen er noe som skjedde i forbindelse med byttingen av kondensator, men det har vi ingen bevis på.

Derav mitt spørsmål med levealder på slike rør. Har hatt forskjellige biler der det aldri har vært noe problem med anlegget, selv etter 8 års drift (bortsett fra rensing o.l.) Så hvordan kan det ha seg at et rør får lekkasje? Det er jo i utgangspunktet godt skult og langt opp fra veien - noe som ikke akkurat understøtter forklaringen til verkstedet. Hva tenker du?

Spent på ditt svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-09-16 10:32:30 +0200

Jeg tenker at et aluminiums-rør egentlig skal vare bilen ut. Det ruster jo ikke.

Litt vanskelig å være noen "dommer" her over en skade jeg ikke har sett. Men "shit happends" og jeg tror ikke nødvendigvis det er verkstedets feil at det lekker.

Men kanskje er det dette røret som har vært årsaken til feilen - og ikke kondensatoren? Jeg vet ikke, men det høres litt søkt ut at det oppstår to feil rett etter hverandre på A/C-systemet.

Men som du selv er inne på - det blir bare tanker og spekulasjoner, som er umulig å bevise. Man her egentlig to valg. Enten må man stole på verkstedet som gjør jobben, eller så må man finne seg et annet verksted.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar