0

Leasingavtale og skifte av bremser

spurt 2019-07-24 13:50:37 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Min mor på snart 80 har leaset en Polo i 2,5 år, og skal levere den tilbake til Møller til jul. Bilen har kjørt ca. 18000 km. Hun har opplevd noen rare dunkelyder i forstilling, og fikk derfor time til kontroll på Møller-verkstedet på Nesttun i Bergen der bilen ble leaset.

Etter at timen var ferdig fikk hun beskjed om at de ikke hadde funnet feilen som forårsaket lyden, men at bremsene bak måtte byttes. To skiver, med klosser og en kalipper. Anslag var 5500.- for dette. På spørsmål om det var sånn at det var farlig å kjøre med var svaret at de ikke kunne verken anbefale eller fraråde henne å bruke bilen. Kalipper kunne de muligens "ta på garantien", men resten av delene og arbeidet måtte hun påregne å betale selv, fordi dette var enten "feil bruk av bilen" eller "normal slitasje".

Synes dette er en merkelig sak å komme med når Møller Finans er eier av bilen og hun har valgt leasing for å ha en stabil og forutsigbar biløkonomi. Skal man virkelig på en så ny leasingbil bli avkrevd denne typen kostnader?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-10-26 22:26:35 +0200

Leaset Golf GTE hos Møller Bil Drotningsvik som eg leverte tilbake 09.07.19. Har betalt ca kr150000 for leasingen på 45000 km,og betalte i tillegg til dette ca kr 12600 for overkjørte km og ekstra service.(kr7300+kr5300) Da eg leverte inn bilen til selger og han ser over bilen med meg,så sa han at dei tok takst på bilen i løpet av 1 til 2 dager. Dersom eg ikke hørte noe i løpet av noen dager så var alt ok. Bilen var helt strøken,og selger sa til meg at dersom eg hørte noe om taksten,så måtte eg kontakte han.Før eg gikk så fikk eg også spørsmål om eg ville kjøpe ny bil,men eg sa at eg hadde ordnet det hos ein annen forhandler. Ca 6 uker etter dette 20.08.19,så får eg mail om at dei har hatt takst på bilen,men glemt å gi meg beskjed om det. Dei skal ha kr11750 for at dei må skifte alle 4 bremseskivene. Eg hadde bilen inn på 45000km service tre måneder før eg leverte inn leasing bilen,og der var det krysset av OK for bremser i serviceskjemaet,og eg fikk beskjed om at alt var ok.(det stod begynnende belegg på bremseskiver og at eg måtte bruke bremser aktivt.Ingen ting om at alle bremseskiveneskivene måtte skiftes). Er uenig at eg må betale for 4 bremseskiver,da dette må gå under vanlig slitasje som eg har betalt for i leasingen.I tillegg til det har eg betalt ca kr 12600 for at eg har kjørt 3100km for mye med bilen.(48100km) På hjemmesiden til VW står det ; "Skulle du være uenig i de vurderinger som er gjort av din bilforhandler anbefaler vi at en nøytral tredjepart/takstmann (for eksempel NAF) vurderer saken. Det vil da være denne taksten som gjøres gjeldende ved tilbakelevering av bilen." Dette har eg ikke fått tilbud om pga at dei glemte å informere meg om tillegget før det var gått 6 uker etter innlevering og 5 uker etter at taksten var tatt. Bilen var da solgt videre .

Har lagt dette ut på facebook siden til Møller Bil Drotningsvik,og mener at Møller Bil her forsøker å bruke ein gråsone i leasingen til å skvise ein god kunde.

Jan Nilssen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar