Leasingavtale og skifte av bremser

spurt 2019-07-24 13:50:37 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Min mor på snart 80 har leaset en Polo i 2,5 år, og skal levere den tilbake til Møller til jul. Bilen har kjørt ca. 18000 km. Hun har opplevd noen rare dunkelyder i forstilling, og fikk derfor time til kontroll på Møller-verkstedet på Nesttun i Bergen der bilen ble leaset.

Etter at timen var ferdig fikk hun beskjed om at de ikke hadde funnet feilen som forårsaket lyden, men at bremsene bak måtte byttes. To skiver, med klosser og en kalipper. Anslag var 5500.- for dette. På spørsmål om det var sånn at det var farlig å kjøre med var svaret at de ikke kunne verken anbefale eller fraråde henne å bruke bilen. Kalipper kunne de muligens "ta på garantien", men resten av delene og arbeidet måtte hun påregne å betale selv, fordi dette var enten "feil bruk av bilen" eller "normal slitasje".

Synes dette er en merkelig sak å komme med når Møller Finans er eier av bilen og hun har valgt leasing for å ha en stabil og forutsigbar biløkonomi. Skal man virkelig på en så ny leasingbil bli avkrevd denne typen kostnader?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett