0

Fikk feilmelding på noe jeg ikke har.

spurt 2019-07-21 17:50:26 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en Mercedes 220e. Dette er en 2017 modell. Jeg fikk et feilvarsel fra bilen når jeg var på ferie. Det var til og med rødt. Jeg trodde jeg måtte stoppe og ringe for å få hjelp. Men da jeg trykket på ok, ble varselet hvitt. Det som sto var at bilen hadde "Auxiliary battery malfunction" Jeg kjørte til næmeste mercedesverksted og fikk hjelp med en gang. De tok inn bilen og kjørte diagnose på den. Og det de fortalte meg forundret meg. Jeg har ikke noe Auxiliary battery, med andre ord ingen ekstra batteri. Det dette batteriet skal gjøre er å stoppe å starte motoren selv om jeg stopper for rødt lys mm. Hos meg er det hovedbatteriet som har den oppgaven. Men på grunn av at programvaren er lik på flere modeller/utgaver, kom denne meldingen opp. De klarte ikke å resette og fikk ikke bort meldingen. De måtte ha bilen inn til langvarig feilsøking, noe de ikke kunne gjøre der og da. Jeg fikk beskjed om at det var trygt å kjøre med bilen. Jeg kunne ta feilsøkingen i min hjemby. Jeg har jo garanti og dette var ikke noe problem. Men etter noen dager forsvant meldingen. Er det slik at i flere tilfeller kan en få feilmeldinger på ting som du ikke har i bilen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-07-22 10:33:06 +0200

Hei - ikke vanskelig å forstå at du stusser litt på dette. Det er også helt riktig gjort av deg å få sjekket det ut.

Det er nok riktig som du har fått forklart - nemlig at du kan få feilkoder på ting man faktisk ikke har på bilen, selv om det er uvanlig.

Riktig er nok også forklaringen om programvaren. Den er litt "universal" og brukes på flere modeller. Samtidig som en feilkode ikke alltid "treffer" på riktig komponent, men ofte sier mer om hvor i systemet en feil kan være. Disse feilkodene er altså ikke så "treffsikre" som mange liker å tro.

Mange har litt FOR stor tiltro til disse. Det har blitt skiftet mange og dyre komponenter unødvendig på grunn at dette. De bør sees på som en pekepinn til hvor en feil ligger – og ikke en fasit.

Du kan bare kjøre trygt videre i ditt tilfelle. At den forsvant av seg selv er jo bare ett pluss. Be verkstedet sjekke dette litt nøyere opp for deg ved neste service. Det er neppe noe feil, - så det blir mest for sikkerhets skyld.

Lykke til og god tur videre!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar