Kjøpe diesel bil i disse dager uten å tape for mye penger?

spurt 2019-03-30 13:08:40 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Jeg har helt siden jeg fikk bestått på førerprøven vært fan av Audi, og kommer nok alltid til å ha en eller flere audi på tunet. Jeg har pr i dag en litt eldre A4 jeg vurderer å bytte ut ettersom behovet har endret seg og selvfølgelig, jeg har veldig lyst på en nyere bil :)

Behovet er en bil som selvsagt er slitesterk, komfortabel nok til å krysse vidden(Oslo-Bergen t/r) flere ganger i året og lange turer utenom. Jeg har lenge vært skeptisk til diesel, ikke pga dagens diskusjon om hvorvidt det skal bli forbudt, men mer på grunn av partikkelfiltre og egr som går tett. Men har sett at dette ikke er et like stort problem nå som det var for 10-12 år siden.

Jeg har nå sett på 2013 Audi A6 allroad, og da helst 245hk utgaven i diesel. Jeg mener denne vil på alle måter tilfredstille mine behov som jeg har for en bil, og i tillegg så er det jo et smykke på fire hjul. Dette er jo desidert en av de dyreste bilene i dette segmentet når den var ny, men har sett at du får dem til rundt 320- til 400 000kr+ for et greit eksemplar med det riktige utstyret. Dette vil jo jeg kalle en grei sum for en slik bil, forskjellene til storebror(4.gen) er ikke like drastisk som tidligere generasjoner og meste parten av verditapet er allerede tapt.

Men over til det som er den store skepsisen, spørsmålet som alle vil ha svar på og spørsmålet som sikkert skremmer mange. Å kjøpe en diesel bil når man bor i Oslo, men har behov for å pendle lengre rekkevidder enn hva elbiler har å tilby. Hvor mye burde jeg regne med å tape på ca. 1-3 år ved innkjøp av en brukt fossilbil, og da spesielt en diesel av alle ting? Dette spørsmålet er veldig i tråd med diskusjonen om forbud mot dieselbiler og regjeringen sin satsing på elbil. Jeg vet at det ikke finnes noe fasit på spørsmålet mitt, og at det bare vil bli spekulasjoner. Men det å hvertfall ha en peilepinn på hva jeg har i vente dersom jeg hadde gått hen å kjøpt meg en slik bil, er på en måte det som vipper for og i mot. Jeg har prøvd å gjort meg opp en mening om dette selv, men er svært usikker å håper at du kan ha noe å komme med som jeg ikke har tenkt på eller fått med meg.

Jeg er stor fan av spalten din og jeg er til stadighet inne å leser om dine meninger og anbefalinger.

Håper å høre fra deg!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett