0

"Bremser: - Dette må være en garantisak"

spurt 2019-03-27 14:05:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Leste denne saken som du har svart på allerede en gang, men har et lignende case. (https://www.tv2.no/a/4128096/) Jeg er på slutten av min leasingavtale hos en VW forhandler i Oslo på min Passat Gte som ellers har vært en grei bil.

Men nå var jeg på taksering for å finne ut om hva som ikke regnes som "normal slitasje" og som jeg skal bekoste selv før innlevering. Bilen har nå gått 43 300 km (45 000 km leasing avtale). Noen ting skjønner jeg godt, eks. små bulker på bakluke å lignende. Men skjønner ikke over hode om hvorfor jeg skal betale for rust på bremseskiver (ikke bremseklossene som er slitne altså og de mener altså at jeg må bytte disse bremseskivene), som da er over 25% rust og som forhandleren selv beskrev som "skyldes vei-salt og spesielt den nye typen av flytende vei-salt". Og de sier at de "ser dette som enda mer vanlig på el-og hybridbiler siden man tydeligvis bremser mindre med bremsene og mer med motoren". Dette kjenner ikke jeg meg igjen i. Med andre ord så er det ikke noe som jeg som forbruker kan gjøre med dette. Jeg mener selv at jeg bruker bilen som normal bruk og at det er tullete at jeg skal betale dette siden dette er noe som absolutt burde beregnes som "normal slitasje". Ikke jeg som bestemmer at de skal salte veiene på måten de gjøres. Og dette burde vel absolutt være beregnet med som slitasje når man leaser en bil.

Takknemlig hvis du har noen meninger og tanker om dette. Er jeg nødt å betale her?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-10-26 22:19:21 +0100

Leaset Golf GTE hos Møller Bil Drotningsvik som eg leverte tilbake 09.07.19. Har betalt ca kr150000 for leasingen på 45000 km,og betalte i tillegg til dette ca kr 12600 for overkjørte km og ekstra service.(kr7300+kr5300) Da eg leverte inn bilen til selger og han ser over bilen med meg,så sa han at dei tok takst på bilen i løpet av 1 til 2 dager. Dersom eg ikke hørte noe i løpet av noen dager så var alt ok. Bilen var helt strøken,og selger sa til meg at dersom eg hørte noe om taksten,så måtte eg kontakte han.Før eg gikk så fikk eg også spørsmål om eg ville kjøpe ny bil,men eg sa at eg hadde ordnet det hos ein annen forhandler. Ca 6 uker etter dette 20.08.19,så får eg mail om at dei har hatt takst på bilen,men glemt å gi meg beskjed om det. Dei skal ha kr11750 for at dei må skifte alle 4 bremseskivene. Eg hadde bilen inn på 45000km service tre måneder før eg leverte inn leasing bilen,og der var det krysset av OK for bremser i serviceskjemaet,og eg fikk beskjed om at alt var ok.(det stod begynnende belegg på bremseskiver og at eg måtte bruke bremser aktivt.Ingen ting om at alle bremseskiveneskivene måtte skiftes). Er uenig at eg må betale for 4 bremseskiver,da dette må gå under vanlig slitasje som eg har betalt for i leasingen.I tillegg til det har eg betalt ca kr 12600 for at eg har kjørt 3100km for mye med bilen.(48100km) På hjemmesiden til VW står det ; "Skulle du være uenig i de vurderinger som er gjort av din bilforhandler anbefaler vi at en nøytral tredjepart/takstmann (for eksempel NAF) vurderer saken. Det vil da være denne taksten som gjøres gjeldende ved tilbakelevering av bilen." Dette har eg ikke fått tilbud om pga at dei glemte å informere meg om tillegget før det var gått 6 uker etter innlevering og 5 uker etter at taksten var tatt. Bilen var da solgt videre .

Har lagt dette ut på facebook siden til Møller Bil Drotningsvik,og mener at Møller Bil her forsøker å bruke ein gråsone i leasingen til å skvise ein god kunde.

Jan Nilssen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar