0

Hvor lang holdbarhet er det på bremseskiver

spurt 2019-03-24 23:45:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har en bobil på mb sprinter chassi. Denne ble kjøpt ny i 2007, rett før påske. Nå var det tid for service og bilen ble levert inntil mb haugesund. Fikk melding om at bremsene måtte byttes, både klosser og skiver. Bilen er kjørt 11400 km og det var ikke synlig rust på utsiden av skivene, ei heller vibrasjon eller noe slikt. Forklaringen var at skivene ruster mer på innsiden og det var så graverende at den tvilsomt ville sluppet gjennom en EU kontroll. Kan dette stemme? Tenker at klossene tar like hardt på begge sider og dermed skulle skivene vært like fine på innsiden. Bilen har vært jevnlig i bruk og sjelden stått i ro mer enn 4 uker, men selvfølgelig ikke vært kjørt langtur hver gang. Hvilke garantier har vi i en sånn situasjon?

Mvh. Johnny

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-03-25 11:28:36 +0200

Heisann! Litt kjedelig sak dette. Det er vanskelig for meg å si noe om dette stemmer eller ei uten å ha sette de gamle delene. Du har jo virkelig ikke kjørt mye. Snaut 12.000 på 12 år ... Slik sett burde det være bremser igjen her.

Lite kjøring er ikke nødvendigvis bare bra for bil og bremser heller. Rust kan få anledning til å sette seg og å gro godt. Bremseklossene kan også sette seg eller gå tregt - og det gjør heller ikke saken bedre...

På en 2007 modell er jeg dessverre redd du bare kan skyte en lang pil etter garanti på dette... Denne bilen hadde trolig maks 3 års garanti da den var ny. Nå er den 12...

Det er sikkert ikke det du helst vil høre, men jeg er redd du nok må ta denne kostnaden selv. Men se lyst på det. Det er kanskje 12 år til neste gang du behøver å bytte... Det er jo også greit å vite at det er i orden til årets sesong da.

God bobilsommer ønskes deg!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar