0

Carbon cleaning, verdt å prøve?

spurt 2019-03-17 19:06:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Kom over et firma som driver med Carbon cleaning/karbonrens av motor. Ser det er ganske nytt her i Norge. Er dette noe du har hørt noe om? Og om dette er noe vits å prøve? Vurderer å prøve det på min E91 320D 177hk som har gått 250000km med full service historikk. Bilen er i god stand og prøver å ta godt vare på den, slik at den går i maange år til.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-03-18 11:41:37 +0100

Heisann! Jeg har ingen erfaring med dette. Men det er jo en kjent sak at er ren motor er en frisk motor, så det skader neppe...

Selv om jeg også har hørt om tilfeller av motorrens som har gjort mer skade enn nytte - for eksempel ved å "ødelegge" hydrauliske ventilløftere og fjerne så mye av oljefilmen at kamakselen skar seg... Så det er grunn til å tenke seg om og ikke alltid sluke agnet rått.

Hvorfor starter folk opp med slike ting? Er det ett reelt og stort behov, eller er det for tjene raske penger?

Før var jo en del motorer daukjørte. Fulle av sot og dritt på grunn av feil tenning og ujusterte forgassere og ventiler. Jeg tenker at en moderne motor, hvor alt styres elektronisk og som er frisk og får den servicen den trenger og som blir skikkelig varmkjørt, på for eksempel langturer innimellom, ikke har det helt store behovet for slike vidunderkurer.

Men som sagt - det skader neppe heller. Spørsmålet er om det er verdt pengene...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar