0

Takk Benny for godt råd i 2010. Nå er det tid for å bytte bil igjen og trenger råd

spurt 2019-02-21 09:05:14 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! For snart 9 år siden spurte jeg deg om råd om ny bruktbil som hadde plass til 3 barneseter. Jeg fulgte rådet ditt og endte opp med en Ford S-Max 2006 TDCI som har gjort utmerket tjeneste i mange år nå. Bilen har jo sine svakheter, noe jeg merket iden jeg kom fra en Saab 9-5 som var skrudd sammen med mer presisjon og med bedre kvalitet i alle ledd.

Men - poenget med å skrive til deg nå er at ved forrige EU kontroll så fikk jeg beskjed om at jeg ikke bør satse på å få godkjenning en gang til (primært rust på understell). Derfor har jeg benynt å se etter ny bruktbil og lurer i den forbindelse på hva du vil anbefale meg.

Bruken er slik: 3 barn i alderen 8 - 12 år Bor sentrumsnært i Bergen Kjører buss til jobb Mest småkjøring i nabolaget Noen turer på fjellet i vinteren (ca 90 km hver vei) Langtur på sommeren til sørlandet Ønsker i utgangspunkt statsjonsvogn med hengerfeste (alt annen bil med hengerfeste) Kjører under 15 000 km årlig nå

Spørsmål blir da om jeg skal lase en ny bil eller kjøpe meg en eldre bruktbil igjen. Budsjettet mitt er ved kjøp er inntil 200 000 (ikke mye men jeg vil/må prioritere andre ting fremfor finere bil.

Jeg kjenner en som er flink til å reparere Toyota så det er et alternativ med Avensis, selv om jeg synes bilen er litt kjedelig. Har mest lyst på Volvo, Audo eller lignende, men det er viktig for meg med forutsigbart vedlikehold.

Hvilke biler mener du kan være aktuelle å se på og hva bør jeg være spesielt oppmerksom på.

Her er forresten link til svaret ditt forrige gang :-) http://benny.tv2.no/question/51468/vi...

Håper du har anledning å svare i løpet av den nærmeste fremtid.

Med vennlig hilsen Emil Rosseland

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2019-02-22 12:13:21 +0200

Hei Emil! Da må jeg jo bare få si hei igjen! Hyggelig at du fulgte rådene fra oss i Broom og at du ble fornøyd!

Du kan helt sikkert finne en helt grei Volvo eller Audi til 200.000 kroner, men jeg mener at en Toyota Avensis vil gi den langt mer bil for pengene. Både nyere og med lavere kilometerstand.

Dessuten er den overlegen de to andre på både driftsikkerhet og eierkostnader. Så det er veldig lett for meg å anbefale den, selv om den ikke er så veldig spennende. Det at du kjenner noen som kan hjelpe med vedlikehold trekker jo også opp.

Så mitt råd blir Avensis denne gangen. Som nevnt bilene er så å si feilfrie uten noen store kjente svakheter. Men som alltid er komplett servicehefte og god eierhistorikk (helst en eier) å foretrekke. Bremseskivene kan ruste, så sjekk disse litt nøye. På biler med glasstak går dette noe utover takhøyden, særlig i baksetet og barna er høye. Ellers er bakseteplassen veldig god. Det samme er bagasjeplassen.

For 200.000 kroner skal du få en 2015 modell som ikke har gått altfor langt. Da er det også nybilgaranti igjen (om den ikke har gått for langt). Det trekker jo heller ikke ned.
Ønsker deg lykke til med bilkjøpet denne gangen også! Så prates vi kanskje om 9-års tid igjen?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar