Bytte motor eller forsøke å reparere

spurt 2018-11-14 10:57:36 +0200

anonym bruker

Anonym

Måleverdier fra autorisert Volvo verksted: Har prøvekjørt bilen, får frem en skikkelig klakkelyd/bankelyd fra motor. Har feilsøket litt, lyden kommer fra ca midten av motoren. Mistenker at et eller flere rådelager/veilager er defekt. Virker som stempel kakker i toppen. Om dette skal feilsøkes nærmere må bunnpanne demonteres for videre kontroll av lager. får også frem viberasjon når man kjører i 3, 4, 5 gir. Har kontrollert drivverk for åpenbare feil, finner ingen ting. Avventer noe videre feilsøk inntil motor er gjort noe med.

Som nevnt kan vi ta en helt sikker kontroll av dette for rundt 4-5000,- Det framkommer av teksten at den finnes en mulighet for at det kan holde å bytte ett eller flere rådelager og/eller veivlager. Men det kan også hende at motoren må skiftes komplett – og i så fall ville jeg forsøkt å få tak i brukt motor til bilen eller solgt den som Rep. Objekt.

Trenger råd for hva jeg skal gjøre videre? Har funnet motor i Sverige som har noen lunde akseptabel km stand. Bilen har bare gått 125000 km, byttet partikkelfilter i sommer for 16000. Så vil helst beholde bilen, men ikke for enhver pris.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett