0

Hvordan går det med galskapen ifb med hysteriet rundt diesel når det kommer til pick-up?

spurt 2018-10-07 08:29:32 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har ikke hørt eller lest noe om endringer i motorisering av pick-up, ei heller sett noen tall om endring i kjøpsvaner/ salgsproblemer. Har du noe "kjøtt på beinet" her? Jeg kjører VW Amarok privat, og kunne godt tenke meg å bytte til ny diesel pick-up igjen, ettersom dette er en utrolig praktisk bil til mange formål, som høy hengervekt, lasteplan til å lempe sement, fiskekasser, garn etc oppi, uten å måtte være redd for interiøret i bilen. Ulempen med bare to seter kompenseres jo med bil nr. 2 på huset. Jeg bor på landsbygda, og er ikke ofte innenfor dieselbegrensede områder. Mvh Vidar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-10-08 10:16:16 +0200

Hei Vidar.

Godt spørsmål! Dette illustrerer også ganske godt at vi nok kan bli litt fartsblinde, i alt fokuset rundt diesel og elbiler.

Dieselsalget har stupt de siste årene, samtidig som salget av elektriske biler har økt kraftig. Det er nok ikke noe forbigående fenomen.

Tvert imot: Vi er inne i et elektrisk skifte, der vi i Norge er svært tidlig ute.

Tusenvis av nordmenn står på ventelister for å kjøpe ulike elbiler. Utfordringen er enn så lenge et begrenset modellutvalg – og at bilprodusentene ikke lager nok biler.

De neste to-tre årene kommer det en rekke nye elbiler ut på markedet. Så gjenstår det å se om produksjonen holder tritt.

Jeg tror at dieselmotorer vil være på markedet i en god del år framover, men at diesel i praksis blir et «nisje-drivstoff».

Pickuper er nok helt klart en del av denne nisjen. Per i dag finnes det ikke en eneste elektrisk pickup å kjøpe her i Europa. Og dette er neppe det bilprodusentene kommer til å prioritere høyest.

Derfor tror jeg at diesel (og bensin) vil være det som gjelder her, i mange år framover. Jeg vil derfor ikke være redd for å kjøpe ny pickup med dieselmotor igjen.

I forhold til annenhåndsverdi er det nok også grunn til å tro at disse vil klare seg bedre enn mange andre biler, rett og slett fordi det ikke vil være noen elektriske alternativer på en god stund.

Dette med restriksjoner for dieselbiler er en interessant tematikk. Vi har hatt en eneste dag med dieselforbud i Oslo så langt. Men den ble til gjengjeld omtalt så bredt og mye at det nok hos mange har satt seg et inntrykk av at det snart kan bli forbudt å bruke dieselbiler. Slik tror ikke jeg det går. Her spiller det også inn at den totale forurensningen i byene synker, når stadig flere biler blir elektriske og ikke har lokale utslipp.

Vi kan nok regne med at det blir dyrere å bruke dieselbilene, særlig i byer. Men for deg er det tydeligvis ikke noe problem.

Det er som kjent vanskelig å spå om fremtiden, men jeg tipper det vil selges pickuper med dieselmotor i mange år framover!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar