Tips til en student som ønsker å kjøpe sin første bil

spurt 2018-10-01 08:21:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har en liten case jeg håper du kan hjelpe meg å svare på.

I høst flyttet jeg fra Trondheim og ned til Lillehammer for å studere, og har siden begynt så smått å gå til innkjøp av bil. Etter å ha rådført meg hos en kompis som er mekaniker falt valget på BMW 1-serie, mer spesifikt på 116i.

Ettersom jeg ved siden av studiene jobber freelance, føler jeg selv at det å eie bil gjør hverdagen lettere, da jeg blir mer fleksibel på hva slags oppdrag jeg kan ta og hvor. Et annet moment som har fått meg på tanken til å kjøpe bil er prisene på å reise kollektivt. Som regel om jeg ønsker å ta meg en tur hjemover er det billigere å ta toget fra Lillehammer til Gardermoen og fly opp til Trondheim, eller da å kjøre hele strekningen.

Men så kommer litt av motargumentene for å kjøpe bil.

Har sett litt på forsikring, og funnet ut at det blir å koste 4-6 tusen kroner i året, som i og for seg går helt fint. Tanken på å sette bilen på foreldrene mine har streifet meg, men vet at i det lengre løp, så lønner det seg for meg å tegne egen forsikring. Det er mer andre kostnader ved bilhold som jeg stusser på. Jeg er klar over at registerkjedet er en svakhet på disse, og har funnet en 2012-modell på Finn.no som nylig har byttet motor pga. dette og fortsatt har en garanti på motoren. En annen feil jeg vet om er at hjulkransene kan ruste opp og gi feil på hovedstyreenheten, men på en fem år gammel bil som har fulgt alle servicer bør vel ikke dette være et problem?

Så mitt spørsmål til deg Benny er, vet du om det er noen andre feil jeg burde kjenne til? Er det noen andre kostnader eksklusiv bom, bensin, forsikring og parkering jeg burde tenke over? Hva tror du prisen på bilholdet blir sånn ca. i året dersom jeg kjører mellom 6-8 tusen km i året?

På forhånd tusen takk for hjelpen!

Mvh,

Magnus, 22

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett