0

Påkjørsel bakfra

spurt 2018-09-25 11:07:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg trodde påkjørsel bakfra alltid var bakenforliggende bilists ansvar. Nå lurer jeg imidlertid på om det er slik etter at mitt barnebarn på vei hjem fra København ble påkjørt bakfra. Dette skjedde i Sverige utenfor Gøteborg, og det er 4 uavhengige vitner til påkjørselen. Politiet har henlagt saken, og motpartens (bilisten som kjørte på barnebarnet mitt bakfra) forsikringsselskap vil ikke erstatte skaden (bilen hennes ble vraket) fordi motparten hevder hun byttet fil. 4 vitner kan bekrefte at det gjorde hun ikke. Så til selve kjernen i mitt spørsmål. Selv om hun hadde byttet fil,,, noe hun altså ikke gjorde,,, trodde jeg uansett at det var bakenforliggende bilist som fremdeles satt med ansvaret. Er det altså ikke slik?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-09-26 10:52:52 +0200

Hei - kjedelig sak dette og det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen.
Som hovedregel så kan man si at påkjørsel bakfra er motpartens ansvar. I alle fall så lenge begge bilene er i samme kjørefelt. Man er pliktig til å holde en slik avstand at man faktisk får stoppet om bilen foran bråstopper.

Men i dette tilfellet som du refererer til er det et filskifte med i bildet. (enten det har skjedd, eller ei ...) Det forkludrer saken en del. Da er det plutselig flere momenter å forholde seg til. Det er også slik at hver enkelt skade vurderes individuelt av de involvertes forsikringsselskap - da svært få uhell er helt like.

Jeg synes saken i dette tilfellet høres litt merkelig ut og vil anbefale dere å få vurdert dette på nytt av forsikringsselskapene.

Er det snakk om en ren påkjørsel bakfra, og dette kan bevitnes, så synes saken ganske opplagt. Det er motpartens skyld. Men det kan være momenter rundt dette som jeg ikke kjenner til, så tør ikke uttale meg for bastant.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2018-09-25 11:07:22 +0200

Sett: 74 ganger

Sist oppdatert: Sep 26 '18