Kan SVV stoppe min forsikkring?

spurt 2018-08-27 12:33:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Hvilken rett har Statens vegvesen til å stoppe min forsikring? Si at jeg er ute å kjører en fredag ettermiddag i min Porsche turbo og blir stoppet av SVV, som mener bilen er trimmet og avskilter den. Da blir bil forsikringen automatisk stoppet. Jeg får den på en kranbil til mitt faste verksted. Der blir den stjålet dagen etter, selv uten skilt. Jeg mister da en bil til en million som står uten forsikring. Hvilken rett har SVV til å stoppe min forsikring, uten mitt samtykke? Mange kjøretøy som stoppes og avskiltes kan faktisk ha en verdi på flere hundre tusen.

Til torsdag skal jeg fly til Bergen å kjøpe en A6 som skal bli dele bil. Skiltene blir levert inn på Billingstad på fredag og bilen vil aldri mer komme på veien. Dersom vi leverer salgsmelding på nett så vil forsikringen umiddelbart bli kansellert fra foregående dag. Jeg vil da ikke ha forsikring på bilen når jeg kjører hjem. Samtidig kan jeg ikke få ut prøveskilt da det er skilter på bilen. Jeg kan ikke engang betale for prøveskilt, men droppe å ta prøveskiltene med, bare for å ha en forsikring.

La oss si at selger kommer borti en fotgjenger på veg til der vi skal møtes for at jeg skal kjøpe bilen. Vi må da utsette salget til dagen etter. Ellers vil det ikke være forsikring på bilen da sammenstøtet skjedde. Neste morgen skulle vi ha Colorline til Kiel for å starte turen ned i Europa. Dette må da utsettes på grunn av dette systemet til SVV og vi må kjøpe ny fergebilett til 5000kr

Jeg har sett politiet klippe skilter av biler som står på p-plassen til et verksted. Plutselig har denne bilen altså ingen forsikring.

Jeg håper dere kan belyse dette problemet

Hilsen Marius Clausen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett