0

Bremseskiver med rust. Hvilken konsekvens har dette?

spurt 2018-08-27 07:13:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg har noen spørsmål angående rust på bremseskivene. Da tenker jeg ikke på dette med garanti men på hvilken konsekvens det kan ha.

Jeg hadde bilen min på service der på pekte de at jeg har rust på bremseskivene på bilen foran og bak (mest bak). Er ikke helt enig i vurderingen foran men jeg er ingen bilmekaniker/ekspert. Det jeg lurer på er hvilken konsekvens det kan få for å kjøre med dette til eu-kontroll (neste sommer)? Går det utover sikkerheten? Har dette noe betydning for andre komponenter som klosser og caliptere? Synes liksom det blir litt høll i huet og skifte disse før må. I tillegg står jo vinteren for tur.

Jeg forsøker å være smart og bremse hardt inni mellom for å sørge for at rusten ikke blir være. Da snakker jeg om flere harde nedbremsinger på veier med lite trafikk slik at jeg får god varme i bremsene. Siden jeg har hybrid (motorbrems med generering) og kjører en del i kø blir bremsene dessverre lite brukt. Hvor ofte burde jeg ta meg en tur på en avsidesliggende vei for gjøre dette? Har du noen andre tips om noe jeg kan gjøre selv for å bøte på problemet?

Mvh Håvard

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-08-27 10:42:21 +0200

Dette er et veldig vanlig problem på mange biler, så problemstillingen din er veldig aktuell. Det er nok også ett litt særnorsk fenomen.

Med rustne skiver får du dårligere bremseeffekt. Man skulle kanskje tro at en ru og grov overfalte gav bedre friksjon, men slik er det ikke i dette tilfellet. Man oppnår ikke samme presset mot skiva. I tilegg kan det slite klossene raskere. For kalipterne sin del her det nok lite å si.

Jevnlig regngjøring - i den grad det er mulig, samt å sørge for at klossene går løst og ledig, samt noen gode oppbremsinger er man selv kan gjøre, men det er vanskelig å unngå dette.

Selv om jeg forstår tankegangen din, så vil jeg nok allikevel anbefale å bytte bremser om skivene er dårlige. Sikkerheten må komme først.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2018-08-28 13:43:39 +0200

Takk for svar Benny :)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar