0

Hvordan bør jeg selge den?

spurt 2018-08-21 11:32:43 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei benny! Jeg har en AMG GTr og lurer på hvor eller hvordan jeg bør selge den. Bør jeg selge den som privatkunde på finn, eller hos en bilforhandler eller da auksjon.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-08-22 14:00:16 +0200

Heisann og takk for interessant spørsmål og salg av en helt vanvittig rå bil. Jeg har heldigvis hatt anledning til å kjøre en slik i noen dager.

Denne er det mange som nok kunne stenke seg å kjøpe, men de færreste har midlene som skal til for å kjøpe seg et slikt beist av en bil. Jeg regner med og håper at du har hatt mange fine turer med denne, før du tok avgjørelsen om salg.

Dette er definitivt en nisjebil, selvfølgelig for at den er sjelden men også på grunn av en relativt stiv pris. Dette er anslagsvis en bil til rundt 2,5 millioner kroner.

Jeg tror derfor at den riktige salgskanalen i slike tilfeller er en forretning som selger slike biler, enten merkeforhandler, eller vel så gjerne en frittstående forretning som har spesialisert seg på nettopp eksklusive biler. De kjenner markedet, de kjenner kundene og er proffe i forhold til det å håndtere et slik salg. Vi snakker altså kommisjon. Det vil riktignok koste litt, men jeg tror du fort kan vinne igjen det tapte på de punktene jeg nevnte ovenfor.

Jeg tror også at de som vurderer å kjøpe en slik bil gjerne vil kjøpe den nettopp i fra et firma, som selger den type biler. Det gir en større trygghet enn å kjøpe den fra privatperson. Du vil da også selv slippe telefoner fra «pratmakere», «dekk-sparkere» og pengelense testpiloter som later som … De fleste har både morsommere og viktigere ting å gjøre enn å prate med slike.

Når det gjelder auksjon, så har vi ikke den type auksjonshus som selger slike biler her i Norge. Da må man fort til utlandet og med norske bilpriser – og avgifter, så vil prisen du får for en slik bil ute i Europa trolig være skuffende lav. Vi snakker nok fort 400.000 mindre enn det du vil få her hjemme.

Det må jo også sies at et slikt salg gjerne tar noe tid og at man må være forberedt på at den kanskje ikke selges den første uka, eller den første måneden. Her gjelder det å ha litt is i magen og å vente til riktig kunde dukker opp.

På den annen side – det har aldri vært solgt flere super-biler i Norge enn akkurat nå, så det er jo lov å håpe på et kjapt og greit salg. Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar