0

symptomer på tett Egr-ventil/partikkelfilter

spurt 2018-07-25 10:12:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har en 09 mod Citroen C-Crosser(gått ca 150000km) som siden i vinter har hatt problemer med "nykking" under kjøring.Dette skjer bare ved varmmotor og kun når turtallet ligger på 2000 eller visst jeg slipper gassen og turtallet faller ned til 2000.Ved gasspådrag ellers oppfører bilen seg som normalt.Kraften og akselerasjon er også normal.Bilen går fint på tomgang både på kald og varmmotor. Ingen feilkoder registrert ved avlesning.Har vært i kontakt med flere verksteder som mener det kan være tett EGR-ventil eller tett partikkelfilter.Har prøvd flere forskjellige rensemidler for rens av eksos/drivstoff system samt rens av partikkelfilter, samt kjørt bilen godt på turtall over flere mil med tung henger/campingvogn etter tips fra verksted.Har du noen flere tips og råd til meg her før evt feilsøking hos verksted? Bilen har nylig skiftet olje og filter på motor+luftfilter, men drivstoff filter er ikke skiftet. Håper på raskt og positivt svar.

Mvh Trond.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-07-25 10:35:12 +0200

Heisann. Nei - slik skal det jo ikke være. Om flere verksteder har sett på det og ikke funnet ut av det, er det vanskelig for meg å stille noen diagnose her fra skrivepulten min, men noen tips har jeg i alle fall. Det er neppe tett partikkelfilter, da vil bilen trekke dårlig og ha redusert kraft.

Da her jeg mer tro på EGR-teorien. Disse har innimellom behov for rengjøring. Men det kan også være en sensor (temp. eller turtall) som fusker eller har litt dårlig kontakt. Det kan også være en dyse som fusker litt på gitte turtall / belasting. Det kan også være selve dieselpumpa, eller styringen til denne, som leverer feil mengde idisel i det gitte turtallsområdet. Så feilkildene er mange.

Det skader helt klart ikke å skifte dieselfilter om det er lenge siden sist, men jeg tviler sterkt på at det har noe med "nykkinga" å gjøre.

Jeg vil nok anbefale deg å ta en tur til en merkeforhandler å få kjørt en sikkelig diagnose på det, slik at du får det i orden. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar