0

Turtallsproblemer, motoren hakker av og til

spurt 2018-06-27 10:16:58 +0100

Hei Benny.

Jeg har en 2008 Audi A6 2.0 TDI multitronic, cvt gått ca 120000 km. For 2 månder siden fikk jeg byttet registereim med vannpumpe, samt jeg fikk byttet dieselfilter. Jeg hentet bilen og etter å ha kjørt ca 3-4 km og stoppet i første lyskryss (i drive med brems) merket jeg at turtallet hoppet mellom 800-1000 omdreininger. Hørte det godt på motoren. Det er som var merkelig er at det skjer ikke hele tiden. På neste lyskryss fungerer det normalt, men på neste lyskryss skjer det samme igjen. Noen ganger nøkker bilen i eksempel i 50 km, men dette skjer ikke vär dag. Verksted mener at problemet kan väre erg-ventil? Det som er viktig er at bilen fungerte 100% fint helt til jeg hentet den på verksted. Kan det väre dieselfilter?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-06-27 10:29:12 +0100

Hmmm... Snodig greier.

Jeg tviler på at det er dieselfilteret. Trekker den falsk-luft der så stopper den helt mest sannsynlig. Jeg har mer tro på EGR-ventilen. Det var det første jeg tenkte på når jeg så spørsmålet ditt.

Det kan også være noen vacumslanger som lekker, så jeg ville tatt en titt på slike litt enkle ting aller først. Det kan også være dårlig kontakt på turtalls-sensoret eller temp. sensorer.

Jeg vet også at det har vært noe feil på topplokket på mange VW / Audi med 2.0 TDI, men da fusker de ved pådrag og gjerne ved ca 2500 o/min. Så jeg håper / regner mas at det ikke er det som er feil på din bil.

På mange biler har det vært feil med clutch svinghjul også, men da oppleves det mer som risting i bilen.

Feilen kan absolutt ha en sammenheng med jobben som ble gjort, men det behøver ikke å ha det. Det bør uansett sjekkes opp. Det er neppe noen store eller alvorlige feil, tror jeg.

Ønsker deg lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar