0

Målbar sikkerhet

spurt 2018-06-17 14:59:11 +0100

Et oppfølgingsspørsmål om sikkerhet ny og gammel bil. Kan du si noe om % forskjell i personskader ved ulykke i en ny bil i forhold til gammel og kanskje stor kontra liten. Er ikke spesielt glad i vår Volvo xc60 men MB c180 som er 20 år er jo en drøm å kjøre med. Hvordan kommer en ny Golf f. eks. ut i forhold til disse to? Vi kan jo ikke bare si at den ene er sikrere enn den andre. Det må da kunne tallfestes for å gi mening. Arne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-06-18 11:05:02 +0100

Hei – og takk for et interessant og viktig spørsmål, som det ikke er lett å svare noe helt konkret på – uten å ta et skikkelig dypdykk og gjøre masse resurce.

Men det er vel liten tvil om at en ny Volvo XC60 er sikrere enn en 20 år gammel Mercedes, selv om du liker Mercedesen best. Det har jo skjedd mye med sikkerheten på disse årene. Ikke minst med tanke på assistentsystemer.

Det var sagt at nettopp XC60 var verdens sikreste bil da den ble lansert.

Vi anbefale deg å ta en titt på EuroNCAP sine hjemmesider om du har lyst til å gå litt dypere i dette. Legger ved en link til siden under:

LINK: https://www.euroncap.com/en

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger