0

Montere lysrele.

spurt 2018-05-26 22:02:07 +0200

anonym bruker

Anonym

Benny, Jeg så du hadde lagt ut en beskrivelse på hvordan montere lysrele. Her manglet en vesentlig, viktig detalj. Diode til å "drepe" transienten som lages når spolen på et rele deaktiveres. De siste to tiårene har det blitt mere og mer vanlig å benytte små mikrokontrollere med transistor utgang for å styre lysene, den gammle "bryteren" finner man i færre og færre biler. Transistorene og de små mikrokontrollere, i bil kalt ECU for Electronic Control Unit er følsome for disse spenningene.

Et eksempel fra virkeligheten. En mann monterte selv rele på fultlys på en Audi A4, fra tidelig 2000 tall. Samme løsning som din anvisning ble benyttet. Han satte på lys, ok, slo over på fult lys og det virket også. Når han slo ned på nærlys ble det mørkt i tre-fire sekunder. Tiden det tok å restarte ECU som ikke tollererte den høye spenningen fra releet. Jeg monterte to dioder og problemet var løst.

I ettertid undersøkte jeg litt nermere og brukte et oscilloscope til å se hva som skjedde. Spenningen som ble gennerert var på ca 135 volt fra et vanlig Biltema rele som vist på Broom siden.

En annen detalj å ta med ved montering av lysrele er at det er gunstig å ta strøm til releet fra dynamoens B+/30 kontakt. Da avlaster man ledningen fra dynamo til batteri, spenningsfallet reduseres og ladingen blir mer korrekt, dynamoens spenning skal jo også finnes på batteriet. Blir ofte mer ryddig på batteriets + pol også.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-05-28 10:54:34 +0200

Takk for mange gode innspill, her! Du har selvfølgelig helt rett.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2018-05-26 22:02:07 +0200

Sett: 274 ganger

Sist oppdatert: May 28 '18

Antall visninger