0

Skal en ny dieselmotor bruke olje?

spurt 2018-05-16 06:42:56 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har en forholdsvis ny Volvo XC90 Diesel. Den ble førstegangsregistrert i august 2015 og er derfor fortsatt innenfor garantitiden. Da bilen var helt ny røk trykkslangen fra turboen på en tur fra Europa og opp til Norge slik at hele eksossystemet ble nedgriset. Jeg fikk på grunn av dette motoralarm og Volvo måtte ta bilen inn til full service.

I ettertid har jeg oppdaget at bilen bruker en del olje. Fra den en service til den andre går oljenivået fra full til ned mot minimum. Fra den siste servicen ved 41490 km til nå med ved km stand 52884 har oljenivået gått fra full til under halv. En uttalelse fra Volvo er at disse motorene bruker en del olje, men kan dette være riktig? I disse tider hvor alt er fokusert på miljø og forurensning fra bilmotorer er det vel ikke riktig at en ny dieselmotor skal bruke så mye olje? Den forrige Volvo XC90 Diesel som jeg hadde brukte minimalt med olje. Kan årsaken til oljeforbruket ha noe å gjøre med problemet med eksossystemet som oppsto da bilen var helt ny?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2018-05-16 10:22:54 +0100

Heisann.

Da har du brukt ca 0,5liter olje på drøyt 10.000 kilometer. Det vil jeg si er «innafor» - tross alt. Disse motorene kan bruke noe olje, men heller ikke veldig mye.

Jeg tviler på at det uhellet du hadde da bilen var nesten nye har noe med dette å gjøre, med mindre den ble kjørt olje-tom den gangen? Da kan bla slitasje i sylindervegger og ventilstyringer forårsake noe høyere forbruk av olje.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger