Elbilskjøp

spurt 2018-05-10 15:43:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Når mener du man bør kjøpe elbil?

Jeg har idag 2 at og begge brukes. Jeg har en BMW jeg bruker i jobben, en E39 jeg fikk for 3000,-. En bil som får gjennomgå og når den ikke vil mere så blir den vraket. Jeg har også en Volvo V70N som jeg bruker på langkjøring og fine turer, en bil som er i god stand, og fremstår som godt tatt vare på. Har vunnet premie på utstilling. Bilen er 18 år gammel og bruker ikke nevnverdt mye olje eller bensin.

Jeg har ikke noen planer på å skifte ut Volvoen, men BMWen derimot. Bare det at synes det er litt råflott å kjøre rundt i 2011 eller nyere på jobb å snart veteran Volvo som man kjører rundt på i fritiden.

Ville du rekommenderer å skifte de ut mot en elbil bare for å skifte?

Har ikke noe behov da der jeg bor ikke har bommer eller ferge man må bruke.

Når bør man skifte til elbil?

Ikke noe seriøst svar å få av fanatikere heller ikke hva bil er best for alle av de verste fanatikere kjører Tesla, som er notorisk for å ende opp på verksted i månedsvis.

Så er det rekkevidde og pris. Jeg synes både rekkevidden er for kort, der man må planlegge mange stopp, ikke fordi du har lyst men fordi bilen må lades der ellers må man ringe NAF. Når vil dette endre seg egentlig? Så er det priser, man leser oversikt at elbil mister mye verdi, vel, bare på finn.no kan man finne nye Leaf 4-50,000 dyrere enn hva de koster direkte fra Nissan. Såg på Hyundai Ioniq som koster ny ned allt uten takluke 282,000, du får brukte for 290 til over 300,000. Er dette grunn til å prute, og hva er den egentlig prisen på en brukt elbil? En annen ting er hvor ofte disse bilene er på verksted og hva de vanligste problemene er. Hva koster eksempel et ny drive unit eller batteri på de forskjellige bilene når garantien går ut. Handler man en 2014 Tesla idag så betaler man enda på lånet da garantien på 8 år går ut 2024.

Der er ikke noe svar å få noen plass mer enn feilinformasjonen på 18 bevegelige deler når det egentlig er mer en ti ganger så mye. Samme er at elbiler er stort sett vedlikeholdsfrie, noe jeg vet er ren dritt prat, også et spørsmål til mange. Og elbilsfanatikere klarer ikke å svare mer enn dette er et minne fra gamle tider. Med andre ord vedlikeholdsfrie, noe som er direkte skremmende og forteller hvordan disse bilene blir behandlet. Da blir overpriset brukt elbil ikke så interessant. Uansett merke og modell.

MVH Christian Falch

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett