Originalt takstativ har skadet taket på bilen, hvem dekker utbedring?

spurt 2018-05-07 11:10:04 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en Citroen C3 som er knapt 5 år gammel. Til den har jeg kjøpt et originalt Citroen takstativ, dette ble kjøpt hos en Citroen forhandler i Danmark. Jeg monterte på takstativet i høst på riktig måte og når jeg tok det av igjen i vår så jeg at takstativet har laget merker i taket på bilen. Det er 2 merker per festepunkt, altså 8 til sammen så det vil koste en del å utbedre. Noen steder er det kun klarlakken som er skrapt av og noen steder går det helt ned til metallet. Skaden ser ut til å ha skjedd ved at en plastdel på hvert festepunkt har vært for fleksibel og "blafret" i vinden under kjøring og dermed kommet ned i lakken.

Har jeg noen rettigheter i denne saken og hvem må jeg evt kontakte? Citroen Norge vil ikke hjelpe meg med saken fordi takstativet ble kjøpt i utlandet. Må jeg ta saken med de jeg kjøpte takstativet hos (som er ganske upraktisk ettersom det er i Danmark) eller har Citroen/PSA internasjonalt noe ansvar her?

Synes det er kjipt å bli sittende igjen med en stor kostnad som skyldes feil design/produskjon når både bil og takstativ er produsert av citroen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett