Varmgang i høyre framdekk.. Spøkelsesadferd

spurt 2018-05-06 20:31:29 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg har et problem på min Opel Astra G CC 1.6 16V 2002 modell.

Per i dag helgependler jeg 230 km én vei, for å komme meg hjem fra arbeidsstedet mitt. Dette utsetter bilen for en del slitasje, men disse blir reparert umiddelbart.

Fredag forrige uke opplevde jeg etter en stans at min høyre frambrems "satt" noe på når jeg skulle kjøre ut av et kryss. Etter en umiddelbar stans for å sjekke tilstanden, så jeg at det røk ut av felgen og hjulfestet (der man skrur løs hjullageret). Felgen kunne ikke røres pga. varme, og varmen resulterte i smelting av innerventilen i dekket. Etter å ha tatt tiden til hjelp for å kjøle ned bremseneog bytte til reservedekk, kom jeg meg hjem.

Påfølgende dag jekket jeg opp bilen for å sjekke om det var hjullageret som var gåent. Ved å ta tak i toppen og bunnen av dekket, for så å nøkke inn og ut, viste dette ingen indikasjon på at noe var galt med hjullageret. Ved å ta av dekket og kontrollere skiven, var det heller ikke kast i denne. Etter en lengre kjøretur med mange venstresvinger, kom det heller ingen lyd fra det høyre hjullageret. Dette ville jo indikert at dette var problemet.

Etter turen på rundt 50 km og lite bremsing var problemet tilbake igjen. Varmgang i kun høyre dekk og felg, og den ubehagelige lyden av at bremsen henger litt på ved start.

I dag demonterte jeg caliper og bremseklosser for en nærmere titt, men ingenting tydet på at noe feilfunksjonerer eller at bremsene henger på. Spesielt ikke når hjulet kan rulles fritt.

Etter noen timers jobb med pussing av rust og smøring av caliperen, monterte jeg tilbake delene og håpte at alt var i orden. Det var det ikke.

I dag på min 230 km lange pendlevei stoppet jeg hver 50 km og kontrollerte felgen for varme, og dette skjer igjen. Noe som gjør at jeg sitter som et spørsmålstegn.

Det banale er at i regnvær skjer ikke dette, da kanskje fuktigheten smører systemet slik at bremsene ikke henger på skaper skaper varmgang. På soldager som i dag må jeg stoppe intervallvis og helle noen liter vann innenfor felgen, når denne har kjølt seg ned.

På nettet skriver folk om dette problemet og noen henviser til svollen bremseslange der bremsevæsken ikke klarer å presse seg tilbake pga. "tett" slange, eller skylder på caliperen.

Jeg har i dag bestilt ny caliper og klosser, men jeg lurer på om det fins noen andre løsninger som gjør at jeg ikke må ty til tusenlappene?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett